profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

11 pretendenti, viena balva – kurš nākamgad brauks ar Ford Fiesta R2?

Mārtiņš Jankovskis 13.10.2011 - 15:09 11 pretendenti, viena balva – kurš nākamgad brauks ar Ford Fiesta R2?
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Jau šosestdien Biķernieku sporta bāzē norisināsies OKartes Autosporta Akadēmijas lielais fināls, kurā 11 Latvijas ātrākie un talantīgākie jaunie autosportisti cīnīsies par unikālu balvu - pilnībā apmaksātu sezonu Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu.

Tā diena tuvojas, kad starp visiem 47 OKartes Autosporta Akadēmijas (OAA) dalībniekiem tiks noskaidrots tas viens laimīgais, kurš izcīnīs šī projekta galveno balvu - pilnībā apmaksātu sezonu Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Projekta sākumā pieteicās 47 dalībnieki vecumā no 15 līdz 23 gadiem. Pārstāvēto sporta veidu spektrs bija ļoti plašs - jaunieši brauca rallijā, rallijsprintā, autokrosā, rallijkrosā, folkreisā, šosejā, vasaras sprintā, supersprintā un kroskartos. Šī projekta ietvaros bez braukšanas visi jaunie dalībnieki tika pārbaudīti arī speciālos mediju testos.


OAA finālisti. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Kā medijiem izteicās OAA direktors Dainārs Dambergs, viņš ir gandarīts par sportistu attieksmi, par to, kā viņi piedalījās un cīnījās. Tāpat Dainārs paziņoja interesantu faktu - šīs sezonas sacensībās OAA dalībnieki 108 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Vēl patīkamāk - 47 jaunie OAA censoņi izcīnīja pirmās vietas. Tikmēr žūrijas pārstāvis Ivars Caune visiem finālistiem novēlēja veiksmi un atzina, ka šī projekta ietvaros jaunieši pierādījuši, ka autosports Latvijā ir un būs labā līmenī arī turpmāk.

Sestdien plkst. 8 paredzēta sportistu reģistrācija, bet jau 10:15 tiks dots pirmais starts. Pirmajā fināla kārtā katrs dalībnieks savas prasmes pierādīs ar savu sporta mašīnu. Katram būs jāveic trīs braucieni. Ap 12 kopā sanāks žūrija, lai izvērtētu visu sportistu sniegumu, un pasludinātu piecus superfinālistus. Jāatgādina, ka sportisti netiks vērtēti pēc uzrādītā laika, bet gan pēc snieguma trasē. Turklāt, ja sportists piedzīvo avāriju, žūrijai viņu ir tiesības izslēgt no turpmākajām sacensībām.


Vai kāds no viņiem ir jaunais Latvijas pārstāvis WRC? Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Superfinālā iekļuvušie pieci jaunieši jau sacentīsies ar organizatora nodrošinātām „Ford Fiesta R2" automašīnām - tieši tādām, ar kādu uzvarētājs aizvadīs 2012. gada Latvijas rallija čempionātu! Superfināla uzvarētāju atkal noteiks žūrija, un galvenās balvas pasniegšana paredzēta ap pl. 18:00.

„Mans šīs sezonas mērķis bija notestēt „Ford Fiesta R2" automašīnu, lai atrastu pareizos regulējumus, saprastu, cik ātra viņa ir, kādi ir šīs mašīnas plusi/mīnusi," saka Artis Štrauss. „Galvenais uzstādījums bija tāds, lai mūsu finālistam tiktu dota tāda mašīna, ar kuru viņš uzreiz jau ar pirmajām sacīkstēm varētu braukt un cīnīties par augstām vietām, nevis cīnīties ar mašīnas „bērnu slimībām", meklēt regulējumus un braukt testa režīmā. Pēc pirmajām sacīkstēm nebiju pārliecināts par mašīnas ātrumu trasē, taču, meklējot labākos risinājumus, izdevās panākt mašīnas ātrumu ļoti konkurētspējīgu pat ar divlitru automašīnām. Galvenais pluss - mašīnas izturība. Jebkuras citas automašīnas, ar kurām esmu braucis, teikšu godīgi, ir lūzušas daudz vairāk. Līdz ar to jāsaka, ka šī mašīna ir sagatavota augstā līmenī, jo, kā mēs zinām, tad rallijā uzvara vienā vai divos ātrumposmos nenozīmē neko, jo galvenais - tikt līdz finišam."


Preses konferences noslēgumā jauniešiem bija pirmā iespēja sacensties savā starpā aci pret aci. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Dambergs nobeigumš vēl piebilda, ka rallijā „Latvija", kurā Štrauss pildīja drošības mašīnas funkcijas, viņa laiks starp visām vientilta mašīnām bijis ātrākais.

Pēc preses konferences starp visiem OAA dalībniekiem notika kartingu sacensības, kurās pirmo vietu izcīnīja Reinis Nitišs. Otrais palika Dāvis Tobiass, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Valts Zvaigzne. Kā jauniešiem klāsies OAA finālā, to mēs uzzināsim jau sestdien vakarā.

Pasākuma norises grafiks:
8:00 - 9:00      Dalībnieku ierašanās, reģistrācija, izkārtošanās servisa parkā
9:00 - 9:30      Dalībnieku sapulce
9:30 - 10:15    Dalībnieku iepazīšanās ar trasi
10:15 - 12:00  Dalībnieku finālbraucieni (3 x 2 apļi)
12:00 - 12:45  Žūrijas sanāksme un 5 superfinālistu paziņošana
12:45 - 15:00  Superfinālistu iepazīšanās ar Ford Fiesta R2 un superfināla trasi
15:00 - 17:00  Superfināla braucieni (3 x 2 apļi)
17:00 - 17:45  Žūrijas sanāksme
18:00              OKartes Autosporta Akadēmijas uzvarētāju paziņošana. Apbalvošana.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png