profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Otrajā O!Kartes Autosporta Akadēmijas kārtā dalībniekus apmācīs arī A.Neikšāns

Go4speed 31.08.2011 - 15:57 Otrajā O!Kartes Autosporta Akadēmijas kārtā dalībniekus apmācīs arī A.Neikšāns
Foto:Go4speed.lv

Jau šajā nedēļas nogalē Bauskā, Mūsas trasē, notiks O!Kartes Autosporta Akadēmijas otrā atlases kārta, kura būs daudz sportiskāka nekā pirmā.

28. un 29. maijā - Jelgavā, trasē „Rullītis", notika O!Kartes Autosporta Akadēmijas pirmā atlases kārta. Tajā divu dienu laikā sportistiem bija jāveic deviņi dažādi testi, kuru mērķis bija noskaidrot ne tikai ātrākos, bet arī medijiem un sponsoriem pievilcīgākos jaunos autosportistus.

Laikam ritot, kopš pirmās kārtas nemanot pagājuši jau trīs mēneši, un nu kārta otrajai atlasei, uz kuru pieteikušies 39 dalībnieki. Lai uzzinātu, kādi vingrinājumi šoreiz sagaidīs sportistus, portāls „Go4speed" aprunājās ar O!Kartes Autosporta Akadēmijas preses sekretāru Mārtiņu Dzenīti.

„Šoreiz būs vairāk braukšanas," iesāk Mārtiņš. „Jāsāk ar to, ka jaunajiem censoņiem, braucot ar „Mitsubishi Evo X" automašīnu, praktiskos pamatus sniegs „LMT Rallija komandas" un šī gada Latvijas rallija čempionāta N4 klases čempions Andis Neikšāns, kurš būs arī žūrijā. Tāpat jaunos sportistus skolos Artis Štrauss, kura rīcībā būs zaļā „Ford Fiesta R2" automašīna. „Sportiskajā žūrijā bez Anda un Arta jaunos dalībniekus vērtēs Ivars Caune, Pēteris Neikšāns, Jānis Štrauss, Andris Šimkus un Uldis Gauja. Pats svarīgākais un būtiskākais - šoreiz dalībniekiem būs jābrauc ar tām sporta mašīnām, ar kurām viņi brauc ikdienā savos čempionātos."

Tāpat arī Dzenītis atklāja, ka būs viens pārsteigums. „Būs arī viens pārsteigums, kurā dalībniekiem būs jābrauc ar ielas „Ford Fiesta" automašīnu. Šajā uzdevumā tiks pārbaudīts, kā sportisti sadala uzmanību starp ceļu un starp to, ko saka stūrmanis. Kopā visi dalībnieki tiks sadalīti trīs sekcijās - viens no vingrinājumiem notiks Bauskas krosa trasē, otrs turpat blakus ar „Ford Fiesta" mašīnu, bet trešais - Bauskas hipodromā. Katram no sportistiem katrā vingrojumā būs vairāki braucieni."

Uzreiz jāpasaka to, ka žūrija nevadīsies pēc tā, kurš finiša līniju šķērsojis visātrāk, jo katram mašīnas spēku samēri tomēr būs dažādi, taču tas nenozīmē, ka varēs vienkārši vizināties. „Šajos pārbaudījumos netiks vērtēts tas, kurš no dalībniekiem finiša līniju šķērsos visātrāk. Te svarīgākais parādīt, cik ātri, atraktīvi un precīzi tu māki braukt. Mums ir pieejami dati no pirmās kārtas, tāpēc pēc šiem braucieniem tiks salīdzināti rezultāti, lai redzētu, vai ir kāds progress. Papildus tam sacensību laikā notiks mediju testi, kuros tiks pārbaudīts, kā dalībnieki runā ar presi, atrodoties trasē."

Vaicāts, kas notiks pēc otrās kārtas, Mārtiņš turpina: „Pēc otrās kārtas žūrijai jau aptuveni būs zināmi galvenie pretendenti. Pēc tam tuvākajās dienās tiks paziņoti dažu dalībnieku vārdi, kuri būs iekļuvuši izšķirošajā trešajā kārtā, bet visus deviņus mēs uzzināsim tikai pēc Latvijas rallija. Tad sekos izšķirošā kārta, kurā deviņi labākie pēc žūrijas vērtējuma, kā arī viens labākais no līdzjutēju balsojuma vienādos apstākļos un ar vienādām mašīnāmcīnīsies par galveno balvu - pilnībā apmaksātu 2012. gada rallija sezonu Latvijas čempionātā ar „Ford Fiesta R2" automašīnu.

Kurš iegūs galveno balvu, to mēs uzzināsim lielajā finālā, kas tiks aizvadīts 15. oktobrī Biķerniekos.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png