profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Okartes Autosporta Akadēmijas uzvarētājs šogad iegūs 10 000 EUR lielu stipendiju

Go4speed 22.05.2013 - 10:16 Okartes Autosporta Akadēmijas uzvarētājs šogad iegūs 10 000 EUR lielu stipendiju
2011. gada Okartes Akadēmijas uzvarētājs Mārcis Ķenavs. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Šosezon pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē tiek izsludināta OKartes Autosporta Akadēmijas stipendija attīstībai. Latvijas talantīgākajam un perspektīvākajam jaunajam autosportistam šīs sezonas beigās būs iespējas iegūt 10 000 EUR stipendiju, kuru izmantot savas autosportista karjeras attīstībai un pilnveidošanai.

Lai pieteiktos OKartes Autosporta Akadēmijas stipendijai attīstībai, līdz 15.jūnijam jāreģistrējas, aizpildot anketu www.autoakademija.lv. Pretendentiem jābūt vecumā no 14 līdz 23 gadiem, ar 2013. gadā izsniegtu Latvijas Automobiļu federācijas licenci. Ja pretendents mācās vispārizglītojošā iestādē, tad obligāts ir nosacījums, ka jaunietim jābūt sekmīgam.

Stipendijas pretendentiem 2013. gadā ir jāpārstāv kāda no LAF autosporta komisijām un jāpiedalās kādā no sekojošiem autosporta veidiem: rallijs, rallijsprints, supersprints, minirallijs, autokross, rallijkross, autošoseja, dragreiss, drifts, folkreiss, kroskarti vai kartings. Uzvarētājs saņems iespējas ieguldīt 10 000 EUR savas autosportista karjeras attīstībā - piemēram, apmācībām pie autosporta profesionāļiem, tehnikas uzlabošanai, izdevumu segšanai dalībai augstāka līmeņa sacensībās u.c.


2012. gadā par Okartes Autosporta Akadēmijas uzvarētāju kļuva Emīls Blūms. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Dainars Dambergs, OKartes Autosporta Akadēmijas vadītājs: „Šogad esam paplašinājuši autosportistu loku, kas var iegūt OKartes Autosporta Akadēmijas atbalstu. Ikdienā esot dažādās autosporta sacensībās, esmu ievērojis daudzus talantīgus jauniešus. Taču ne visi vēlas startēt rallijā - cits vēlas startēt augstākajā līmenī rallijkrosā, šosejas sacensībās vai driftā. Tagad arī šie jaunie talanti var tikt novērtēti, un iegūt papildus finansējumu no OKartes Autosporta Akadēmijas. Viņiem visiem iekšā ir sacensību gars un sportiskais azarts, tādēļ kāpēc gan nepacīnīties par 10 000 EUR lielo stipendiju? Aicinu arī līdzcilvēkus - vecākus, māsas, brāļus un draugus - ja redzi talantu, iedvesmo viņu un aicini pieteikties!"

Jau šobrīd OKartes Autosporta Akadēmija veltī resursus Latvijas autosporta jaunās maiņas audzināšanai. OKartes Autosporta Akadēmija ar rallija komandas pilotiem Ralfu Sirmaci, Kristapu Feldmani un Emīlu Blūmu startē Latvijas rallija čempionātā. Šobrīd jaunie sportisti ir vadošie trīs piloti Latvijas rallija čempionātā R2 grupā.


Iepriekšējos gados galvenā balva bija bezmaksas starts Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Startējot Okartes Akadēmijas komandā, sportisti ir attīstījuši savas braukšanas iemaņas, fizisko sagatavotību, morālo noturību un komunikācijas prasmes, progresējuši sportiskajos rezultātos. OKartes Autosporta Akadēmija palīdzējusi arī tādu rallistu kā Mārcis Ķenavs un Kārlis Nebars karjeras attīstībā. Vēl pērn šie jaunieši startēja OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas sastāvā, bet šogad abi cīnās par uzvarām gan rallija, gan rallijsprinta sacensībās.

Vairāk informācijas par OKartes Autosporta Akadēmijas stipendiju attīstībai meklējama ŠEIT. Tāpat iespējams sekot OKartes Autosporta Akadēmijai arī sociālajos tīklos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png