profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Seši jaunie talanti gatavi cīņai par galveno balvu

Mārtiņš Jankovskis 27.09.2012 - 14:15 Seši jaunie talanti gatavi cīņai par galveno balvu
oto: Valdis Zāgeuss

Jau šajā nedēļas nogalē uzzināsim to jauno talantu, kurš nākamajā sezonā pievienosies ''OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandai", jo ''Rallija Latvija" ietvaros šo sestdien risināsies ''OKartes Autosporta Akadēmijas" otrās sezonas finālsacensības. Uz starta cīņai par galveno balvu stāsies septiņas Latvijas autosporta jaunās cerības.

Kā ziņo Mārtiņš Dzenītis, tad finālsacensības notiks Jūrmalas pilsētas ātrumposmā, un katrs sportists dosies trasē ar savu sporta automašīnu. Cīņu par galveno balvu - rallija sezonu ''OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas" sastāvā ar Ford Fiesta R2 - aizvadīs sekojoši jaunieši:

Rūdolfs Bogens (Cēsis, 21 gads): Šis sportists vēl pagājušogad nevienam nebija pazīstams, bet šo sezonu aizvadījis iespaidīgi - folkreisā uzvarēti pilnīgi visi braucieni! Neapšaubāms autosporta talants!


Rūdolfs Bogens. Foto: Guntars Stupelis

Kristaps Feldmanis (Rugāji, 16 gadi): Jau pērn pārsteidza ar filigrānu braukšanu un iekļuva OKartes Autosporta Akadēmijas finālā. Šogad jaunietis uzvarēja visos četros supersprinta posmos, un ļoti vēlas uzvarēt arī šo sestdien.

Edgars Grīnītis (Roja, 22 gadi): Pērn viņu finālā ievēlēja līdzjutēji, šogad viņš šo godu izpelnījās pats, filigrāni pilotējot savu žigulīti. Komunikablais jaunietis iepaticies žūrijai ar savu cīņassparu un degsmi.

Andris Orniņš (Rīga, 23 gadi): Kartingists, kurš finālā nokļuva pateicoties uzvarai līdzjutēju balsojumā. Par Andri šīs sezonas laikā tika nodotas 15 000 atbalstītāju balsis - tas ir jauns rekords!

Emīls Blūms (Rauna, 20 gadi): Sportists ar milzīgu vēlmi uzvarēt un lielām darba spējām. Žūrijai simpātisks šķiet Emīla agresīvais braukšanas stils, kā arī labie panākumi trasē pat neskatoties uz to, ka rallijā viņš sācis braukt tikai šogad.


Emīls Blūms. Foto: Guntars Stupelis

Oto Patmalnieks (Gulbene, 15 gadi): Šosezon pārsteidza žūriju ar ļoti atraktīvu, azartisku un bezbailīgu braukšanu.  Jau pirms sezonas Oto teica, ka viņa galvenais uzdevums šogad ir uzveikt Kristapu Feldmani. Vai viņam tas izdosies Jūrmalā?

Ģirts Vītiņš (Valmiera, 18 gadi): Autosportā sācis ar minikāriem (kartingi bez dzinēja, kuri brauc lejup no kalna), bet šobrīd jau startē rallijā. Žūrijas acīs iekrita otrajā atlases kārtā Bauskā, kad ar lieliskiem panākumiem pilotēja gan savu Renault Clio, gan Ford Fiesta R2.

Diemžēl finālā nestartēs viens no favorītiem Reinis Nitišs (Jēkabpils, 16 gadi). Jēkabpilietis šogad ar atzīstamiem sasniegumiem startē Eiropas rallijkrosa čempionātā, un arī nākamgad nolēmis sevi pilnveidot tieši šajā disciplīnā. Kopā ar OKartes Autosporta Akadēmijas finālsacensībām Vācijā notiek arī Eiropas rallijkrosa čempionāta pēdējais posms, uz kuru arī dosies Nitišs.

Jāatzīmē, ka „Rallijā Latvija" uz starta izies arī trīs „OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas" ekipāžas. Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs, kuri jau nodrošinājuši Latvijas čempiona titulu R2 klasē, šajā rallijā startēs rallijsprinta, nevis rallija vērtējumā, jo ekipāža ir tuvu tam, lai izcīnītu pirmo vietu arī rallijsprinta ieskaitē.


Kristaps Feldmanis. Foto: Guntars Stupelis

Savukārt pārējām divām ekipāžām - Mārcim Ķenavam / Armandam Ķenavam un Kārlim Nebaram / Gundaram Berķim - jācīnās par Latvijas čempionāta sudraba godalgu. Lai arī sezonu labāk uzsāka Nebars, otrajā pusē veiksmīgāks izrādījies Ķenavs, un uz „Rallija Latvija" startu abas šīs ekipāžas izies ar vienādu punktu skaitu čempionāta kopvērtējumā. Kurš būs priekšā pēdējā rallijā, tam arī pienāksies sudrabs!

Arī komandu vērtējumā „OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandai" pietrūkst pavisam maz, lai jau savā debijas sezonā nodrošinātu uzvaru Latvijas čempionātā komandu vērtējumā. Lai to izdarītu, pietiek ar to, lai kāda no zaļajām Ford Fiesta R2 sasniegtu finišu.
Komentāri
marinchiks1 27.09.2012 17:34
Kā ziņo Mārtiņš Dzenītis, tad finālsacensības notiks Jūrmalas pilsētas ātrumposmā, un katrs sportists dosies trasē ar savu sporta automašīnu.

wattta ? tad jau uzvarētājs jau sen bijis izvēlēts !!! Kā piemēram R.Bogens brauks ar folkreisa auto rallija dopu, kamēr visiem pārējiem ir sarūpēti rallija auto ??? :D

sviests....
Mārtiņš Jankovskis 27.09.2012 15:01
Iespējams, Ģirts tika iekļauts sarakstā pēc tam, kad noskaidrojās, ka Nitišs netiks uz finālu. Tagad pieliku klāt :)
vitols55 27.09.2012 14:50
A kur palicis Ģirts Vītiņš ? autoakademija.lv mājās lapā viņš sarakstā ir iekļauts, bet šeit?
rufinjsh 27.09.2012 14:42
uz „Rallija Latvija" startu abas šīs ekipāžas izies ar vienādu punktu skaitu čempionāta kopvērtējumā.

Hmm, varbūt ko jaucu, bet ieejot autoakademija.lv/ rezultāti, Nebaram/Berķim ir 58 punkti kopvērtējumā, bet Ķenaviem man sanāk tikai 55 punkti nevis 58. Tad sanāk, ka Nebars ir par 3 punktiem priekšā Ķenavam.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png