profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

1. septembrī Karosta uzņems Latvijas Minirallija kausa izcīņas dalībniekus

Go4speed 02.08.2018 - 11:36 1. septembrī Karosta uzņems Latvijas Minirallija kausa izcīņas dalībniekus
Foto: Ģirts Gertsons

1. septembrī Liepājā un tās apkārtnē norisināsies minirallijs “Karosta 2018”, kas būs Latvijas Minirallija kausa izcīņas standarta automobiļiem 4. posms.

''Pirms gada Karosta braucējus sagaidīja ar lietu, un slidenās ielas braucējiem izvērtās par nopietnu meistarības pārbaudījumu. Laikapstākļus vēl ir pāragri prognozēt, taču interesantus piedzīvojumus dalībniekiem būsim sarūpējuši arī šogad,” stāsta sacensību rīkotājs Uldis Hmieļevskis. “Ja pērn sportistus uz dalībnieku sapulci aicinājām slavenajā Karostas cietumā, šogad iepazīstināsim ar jauno tūrisma objektu Redanu – Liepājas cietokšņa sastāvdaļu, kur 1919. gada novembrī norisinājās cīņas ar bermontiešiem, lai nosargātu Latvijas neatkarību.”

Jaunumi minirallija dalībniekiem sarūpēti arī sacensību trasē.

Kopumā paredzēti seši ātrumposmi, un to kopējais ātrumposmu garums sasniegs 15 kilometrus.

Karostā notiks divi asfalta ātrumposmi, kas vīsies pa Karostas industriālā parka teritoriju, manēžas apkārtnē. Pārējie četri ātrumposmi savukārt būs ar grants segumu un norisināsies Liepājas pievārtē.

''Uz šiem grants ceļu posmiem esam skatījušies jau ilgāku laiku – līkumu sasaistes ir ļoti interesantas un sarežģītas, taču priekš rallija “Kurzeme” trases tie ir pārāk īsi, līdz ar to šie ceļi nekad iepriekš nav bijuši iekļauti autosporta sacensību programmās,” stāsta U. Hmieļevskis.

Minirallija sacensībās dalībnieki startē ar standarta automašīnām, kas nav aprīkotas ar speciālu drošības karkasu, savukārt "Open" klasē drīkst sacensties arī ar rallija vai rallijsprinta sporta automašīnām.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis
minirallija “Karosta” preses pārstāvis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png