profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divi minirallija 'Karosta' ātrumposmi vīsies pa Rudes ciemu un kartinga trasi

Go4speed 29.08.2017 - 23:15 Divi minirallija 'Karosta' ātrumposmi vīsies pa Rudes ciemu un kartinga trasi
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Standarta automobiļu sacensības minirallijs “Karosta” dalībniekiem sagatavojis sešus interesantus asfalta ātrumposmus Karostā un arī Nīcas novadā.

Šis minirallijs būs kausa izcīņas noslēdzošais posms, un tajā izšķirsies daudzu sezonas titulu liktenis. Vienlaikus tā ir arī iespēja pamēģināt savus spēkus rallija disciplīnā ar auto, kas tiek izmantots ikdienas braucieniem, un netiek īpaši gatavots sportam.

Sacensības sāksies ar diviem ātrumposmiem Karostas industriālajā parkā, kas izbūvēts ar mērķi nodrošināt infrastruktūru ražošanas uzņēmumiem. Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem pa gludi asfaltētajām Karostas industriālā parka ieliņām sportisti dosies uz Nīcas novadu, kur vairāk nekā divus kilometrus garš ātrumposms vīsies gan pa Rudes ciema ielām, gan arī caur 30 gadu jubileju nosvinējušo kartinga trasi.

Sacensību noslēgumā dalībniekus sagaida minirallija “Karosta” garākais ātrumposms. Tā sākuma daļa izvietota industriālajā parkā, savukārt noslēdzošā daļa, pabraucot garām slavenajai Karostas manēžai, ievīsies ostas teritorijā – vietā, kur padomju laikos maršēja karavīri, bet jau pēc dažiem gadiem sliesies vairāku ostas termināļu būves un tiks krauti kuģi. Kamēr vēl tas nenotiek, vecos militāristu vajadzībām būvētos celiņus un laukumus ir iespējams izmantot sacensībām. Šī ātrumposma noslēdzošās daļas asfalta un betona plātņu segumu klāj smilšu un grants kārta, kas nozīmē iespēju labi paslidināties.

Sacensību starts tiks dots plkst.13 Imantas ielā ar zeltītajiem Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras katedrāles kupoliem fonā, savukārt apbalvošana notiks plkst.19.30 jūras krastā, kafejnīcā “Rietumkrasts” pie Ziemeļu mola.

Sacensībās paredzēti seši ātrumposmi, un to kopējais ātrumposmu garums sasniegs 15 kilometrus. Trasi galvenokārt veidos gluds asfalta segums ar nelieliem netīra asfalta un grants segumu posmiem.

Minirallija sacensībās dalībnieki startē ar standarta automašīnām, kas nav aprīkotas ar speciālu drošības karkasu, savukārt "Open" klasē drīkst sacensties arī ar rallija vai rallijsprinta sporta automašīnām.

Minirallijs "Karosta" 2.septembrī būs Latvijas Minirallija 2017. gada kausa izcīņas noslēdzošais posms. Tas notiek mēnesi mēnesi pirms tradicionālajiem motoru sporta svētkiem Ātruma festivāla “Kurzeme” un Eiropas rallija čempionāta posma noslēdzošajām sacensībām rallija "Liepāja 2017".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png