profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mēnesi pirms Ātruma festivāla 'Kurzeme' Liepājas ielas ierūcinās minirallijs 'Karosta'

Go4speed 14.08.2017 - 16:12 Mēnesi pirms Ātruma festivāla 'Kurzeme' Liepājas ielas ierūcinās minirallijs 'Karosta'
Foto: Dace Janova

2. septembrī, mēnesi pirms tradicionālajiem motoru sporta svētkiem Ātruma festivāla “Kurzeme”, Liepājas ielas ierūcinās minirallijs “Karosta”, kas būs Latvijas Minirallija 2017. gada kausa izcīņas noslēdzošais posms.

Veidojot sacensības, vēlējāmies parādīt autosportistiem Karostu visā tās krāšņumā, tāpēc dažādām norisēm izvēlējāmies Karostu raksturojošas vietas. Dalībnieku reģistrācijai un apbalvošanai – kafejnīcu “Rietumkrasts” pie Ziemeļu mola, servisa parkam – vindsērfinga kluba plašo laukumu, startam - Imantas ielu ar zeltītajiem Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras katedrāles kupoliem fonā, bet finišam – Beberliņu atpūtas parku, kur baskāju taka, “BB Wakepark” un Tarzāna trase izveidojusi šo vietu par īstu aktīvās atpūtas tūrisma magnētu.

Sportistiem noteikti atmiņā paliks dalībnieku sapulce, kas notiks Karostas cietumā.

''Gaidāms, ka sacensībās piedalīsies ap 60 ekipāžu, un minirallijs daudzajiem Liepājas viesiem būs iespēja labāk iepazīt mūsu pilsētu,” stāsta sacensību rīkotājs Uldis Hmieļevskis.

Karostā rallijs pēdējo reizi norisinājās 2009. gadā, kad Karostas celiņu mudžekļos orientējās regularitātes disciplīnas braucēji, bet iepriekšējos gadus šeit notikuši arī kārtīgi ātrumposmi, tajā skaitā Eiropas rallija čempionāta posma “Kurzeme” pilsētas ātrumposms 2003. gadā.

Sacensībās paredzēti seši ātrumposmi, un to kopējais ātrumposmu garums sasniegs 15 kilometrus. Trasi galvenokārt veidos gluds asfalta segums ar nelieliem netīra asfalta un grants segumu posmiem.

Minirallija sacensībās dalībnieki startē ar standarta automašīnām, kas nav aprīkotas ar speciālu drošības karkasu, savukārt "Open" klasē drīkst sacensties arī ar rallija vai rallijsprinta sporta automašīnām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png