profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noslēdzošajā minirallija posmā 'Latvija' ar pirmo numuru startēs Raimonds Strokšs

Go4speed 14.10.2015 - 10:46 Noslēdzošajā minirallija posmā 'Latvija' ar pirmo numuru startēs Raimonds Strokšs
Foto no 2014. gada Minirallija "Latvija", autors: Valdis Zāgeuss

Šonedēļ rallija Latvija laikā norisināsies ne tikai rallijs, bet arī rallija supersprinta un minirallija sacensības. Noslēdzošajā Minirallija posmā 17. oktobrī piedalīsies 65 ekipāžas, pirmais starta numurs piesķirts Raimondam Strokšam un Marekam Gruškevicam ar "Mitsubishi Lancer Evo IX", kuri startēs "Open" klases ieskaitē.

"Open" klasē šajā posmā uz starta izies 13 ekipāžas. Jāatgādina, ka šajā klasē šosezon netiks noteikts kopvērtējuma uzvarētājs, kaut gan dalībnieku atsaucība ir bijusi pietiekoši liela.   

Šobrīd, pēc pieciem aizvadītiem posmiem, pārējās ieskaites klasēs ir izvirzījušies līderi, tomēr izšķirošās cīņas par tituliem tiks aizvadītas tiesi šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē un Ķemeros. Minirallijs tiks aizvadīts uz 100% asfalta seguma, kas sacīkstes padara īpaši interesantas pēc piediem aizvadītiem rallijiem uz grants seguma.   


Valts Zvaigzne. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

1600 klasē cīņu par sezonas kausu aizvadīs Mārtiņš Vītols/Toms Sproģis un Inguss Kalniņš-Kalenieks/Edijs Barnšis, kurus šķir vien 10 punkti. Trešās pozīcijas īpašnieki Andris Putniņš/Raimonds Gļauda no līderiem atpaliek jau 84 punktus un noslēdzošajā posmā centīsies salabāt salīdzinoši drošo trešo vietu kopvērtējumā.   

Visas sezonas laikā visplašāk pārstāvetajā 2WD klasē, ar iegūtu uzvaru tikai vienā no posmiem, par sezonas līderiem izvirzījušies Andris Vovers/Uldis Augulis. Viņi iekrājuši diezgan lielu punktu pārsvaru - 44, kas ļauj uz starta pēdējā posmā iziet ar zināmu drošības garantu, tomēr neizslēdz iespēju par titulu cīnīties arī Mikam un Armandiem Ķenaviem, kuri šobrīd ieņem otro pozīciju. Trešajā vietā ierindojušies Gvido Rozenblūms un Indulis Kalniņš, no Vovera viņus šķir nepilni 100 punkti.   


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Cīņas tiks aizvadītas arī 4WD klasē, kur līderus šķir 11 punkti. Klases vadībā, pēc pieciem aizvadītiem posmiem, izvirzījušies Itars Rezakovs/Oskars Leimanis, bet otrie Niks un Didzis Kanderi. 33 punkti mazāk Jānim Krevicam un Gatim Jansonam, kuri arī saglabā iespēju cīnīties par sezonas kopvērtējuma uzvaru.   

Vienīgais kausa ieguvējs ir jau zināms starp junioru braucējiem - Roberts Poriņš šosezon izcīnījis četras uzvaras un vienu otro vietu.   

 Visus kopvērtējuma rezultātus var apskatīt ŠEIT. Starta saraksts ŠEIT
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png