profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minirallijā 'Madona' uzvar Rubenis, A.Neikšāns kā stūrmanis debitē ar otro vietu

Go4speed 07.06.2015 - 09:50 Minirallijā 'Madona' uzvar Rubenis, A.Neikšāns kā stūrmanis debitē ar otro vietu
Gints Cēlājs/Andis Neikšāns. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Sestdien Madonā, kur visu šīs nedēļas nogali svin pilsētas svētkus, saulainos un vasarīgos apstākļos norisinājās minirallijs “Madona”.

Sveicot sacensību dalībniekus, Madonas Domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevics neslēpa, ka vasaras minirallijs jau ir kļuvis par neatņemamu pilsētas svētku sastāvdaļu un madonieši, un pilsētas viesi to gaida. Skatītāju interese bija redzama gan putekļaino minirallija ātrumposmu malās, gan nelaižot garām arī iespēju nofotografēties pie kādas no pilsētas laukumā sabraukušajām “Youngtimer Rally” vēsturiskajām automašīnām. 

Minirallijā “Madona” ātrumposmos sestdien sacentās piecdesmit deviņas ekipāžas. Kristers Cimdiņš/Gatis Cimdiņš ("VAZ 21083") kļuva par uzvarētājiem 1600 klasē. Otro vietu guva Mārtiņš Vītols/Toms Sproģis ("Lada 1119"), bet trešo - Ingus Kalniņš Kalenieks/Edijs Bamšis ("Honda Civic").


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Apbalvošanas ceremonijā savu prieku neslēpa visplašāk pārstāvētās – 2WD klases ātrākie braucēji. Pirmo vietu izcīnīja Gints Lapsa/Kaspars Linde ("BMW 325"), nākamais pjedestāla pakāpiens Otrie 2WD klasē minirallijā "Madona 2015" Gatim Babrim/Ingum Makarēvičam("BMW 328"), bet trešajā vietu ierindojās Andris Vovers/Uldis Augulis ("BMW 325").

Vienīgie 4WD+ klases pārstāvji un līdz ar to arī uzvarētāji Madonas minirallijā bija Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš ("Subaru Impreza"), kopējā ieskaitē gūstot ceturto vietu. Savukārt 4WD vērtējumā pirmā vieta Intaram Rezakovam/Oskaram Leimanim ("Subaru Impreza"), kuri aiz sevis atstāja Edgaru Nukšu/Dmitriju Mališevu ("Audi 80 Quattro") un Jāni Krevicu/Gati Jansonu ("Audi 90 Quattro").


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pirmo vietu Open klasē un sacensību kopvērtējumā izcīnīja minirallijā labi zināmā Vigo Rubeņa/Kristapa Eglītes ekipāža. Savukārt gan otro, gan trešo vietu ieguvušajām ekipāžām “Madona 2015 bija pirmās minirallija sacensības un abu stūrmaņi - savulaik titulēti autosportisti. Otrajā vietā kopvērtējumā Gintam Cēlājam, kura stūrmaņa pienākumus pildīja divkārtējais Latvijas čempions autorallijā Andis Neikšāns. Trešais kopvērtējumā Didzis Vāvers, un viņa stūrmanis Armands Griboniks ir 1999.gada Latvijas autokrosa čempions.

No divām Junioru klases ekipāžām ātrākā izrādījās Mārtiņš Sesks/Māris Kulšs no "LMT Autosporta Akadēmijas", kuri startēja ar "Ford Fiesta R2" automašīnu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png