profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijām bagātajā Minirallja 'Priekule' posmā uzvar Zvaigzne/Ozoliņš (FOTO)

Go4speed 29.09.2014 - 12:18 Avārijām bagātajā Minirallja 'Priekule' posmā uzvar Zvaigzne/Ozoliņš (FOTO)
Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Vakar, 28.septembrī, Priekulē norisinājās Latvijas minirallija kausa izcīņas standarta automobiļu grupā piektais posms. Visi astoņi minirallija “Priekule” ātrumposmi bija izveidoti ar ātruma slāpētāju palīdzību, kas līdz nepazīšanai pārveidojot Kurzemes “lielā” rallija ātrumposmu. Visi posmi atradās Priekules tuvumā un to kopējais garums bija ap 15 km. Diemžēl šis posms daudziem braucējiem un skatītājiem paliks atmiņā ar vairākām avārijām, kuras notika vienā līkumā, kurā bija izvietoti ātruma slāpētāji jeb siena ķīpas.

Atšķirībā no klasiskā rallija, minirallijā, kur dalībnieki trasē dodas ar standarta jeb ielas automašīnām, iepriekšēja iepazīšanās ar trasi netiek paredzēta, un sportisti saņēma sacensību rīkotāja veidotu ātrumposmu pierakstu – stenogrammu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kā ziņo LAF SAK preses sekretāre Dace Janova, tad uz starta svētdien Priekulē stājās 61 ekipāža un minirallija dalībnieki sacentās vairākās ieskaites klasēs atkarībā no automašīnu tehniskajiem parametriem. No ekipāžām, kas startēja ar pilnpiedziņas automašīnām ar atmosfērisko dzinēju jeb 4WD klasē, uzvaru guva Valts Zvaigzne ar stūrmani Mārtiņu Ozoliņu, viņiem arī minirallijā „Priekule” absolūti ātrākās ekipāžas gods. Otrie 4WD ieskaitē Agris Upītis ar stūrmani Gintu Dzeni, trešajā vietā Edgars Avens un Aigars Bajārs.

4WD+ vērtējumā pirmajā vietā Kalvis Blūms/Jurģis Meisters, otrie Toms Lielkājis un Valters Sīpols, trešie Ivars Velme ar stūrmani Māri Dundu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Šoreiz organizatori atsevišķi apbalvoja ātrāko no ekipāžām, kas startēja ar aizmugures piedziņas automašīnām, un Priekules sacensībās tie bija Andris Vovers ar Uldi Auguli.

Cīņā par pirmo vietu 1600 klasē cīņā uzvarēja Māra Radomišķa/Mārtiņa Zviedra ekipāža, apsteidzot Armandu Cīrulnieku/Andri Šņukutu un trešās vietas ieguvējus Mārtiņu Vītolu un Tomu Sproģi. Pjedestāls 2 WD klasē sekojošs – uz augstākā pakāpiena Andris Vovers/Uldis Augulis, aiz viņiem Miks un Armands Ķenavi, savukārt trešā vieta Raivo un Ģirtam Ozoliņiem.

Open klasē, kurā minirallijā „Priekule”varēja startēt dalībnieki gan ar sporta automašīnām, gan pilnpiedziņas ielas automašīnām ar virsspiedienu dzinēja ieplūdē bez restriktora, pirmajā vietā Mikus Neško un Mārtiņš Briedis, otrie Reinis Čudarāns/Didzis Gorbenko, trešā vieta Guntaram Braunam ar stūrmani Robertu Luksu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Komandu ieskaitē Priekulē uzvara mājiniekiem, Rude Racing komandai, aiz viņiem Mārupe Rally Team un Cēsis Svētavots Team.

Minirallija “Junioru kausa” izcīņā pirmais Mārtiņš Sesks ar pieredzējušo stūrmani Andri Kārkliņu, otrie Kristaps Skrodis un Dzintars Ermansons.

Noslēdzošais šī gada minirallija posms norisināsies rallija “Latvija” ietvaros 18.oktobrī Rīgā un Jūrmalā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png