profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štolcermanim uzvara Centrāleiropas Rotax Max izaicinājuma kausa posmā Ungārijā

Go4speed 30.07.2019 - 14:50 Štolcermanim uzvara Centrāleiropas Rotax Max izaicinājuma kausa posmā Ungārijā
Publicitātes foto

Uz Centrāleiropas Rotax Max izaicinājuma kausa čempionāta trešo posmu, kas norisinājās no 26. līdz 28. Jūlijām Ungārijas centrāldaļas pilsētā – Kečkemēta, devās pieci Latvijas pārstāvji, kuri startēja trīs dažādās trasēs. Šajās sacensībās īpaši jāizceļ Rotax Max Junior klases sportists – Tomass Štolcermanis, kurš parādīja lielisku un stabilu sniegumu un apbalvošanā ieņēma goda pjedestāla augstāko pakāpienu. Jāatzīmē, ka visi sportisti, kuri devas uz šo posmu ir startējuši arī visos iepriekšējos ieskaites posmos, ziņo laf.lv.

Kečkemēta mūsu puiši startēja sekojošās klasēs – Tomass Štolcermanis un Patriks Noels Ločmelis – Rotax Max Junior ieskaitē, savukārt, DD2 klasē startēja Ričards Šubeckis un DD2 Master klasē – Juris Zālītis un Emīls Kerimovs.

Nedienas piemeklēja Rotax Max Junior klases braucēju – Patriku Noelu Ločmeli. Pirms brauciena organizatori lika nomainīt detaļu – ebox, tas tika izdarīts un piedarbinot kartingu viss ir bijis kārtībā. Taču vēlāk, jau dodoties trasē – kartings ir sācis niķoties, noslāpis un nav bijusi iespēja turpināt sacensības pilnvērtīgi, kā rezultātā – 17. vieta kopvērtējumā. Patriks par komentē savu startu: “Līdz kvalifikācijai nebija pienācīgs ātrums. Kvalifikācijā nobraucu 6. pozīcijā. Pusfinālā pakāpos par 1 vietu un finišēju 5. pozīcijā. Finālā izdevās paņemt veiksmīgu startu, pēdējā aplī apdzinu un finišēju jau kā trešais. Super finālā pirmajām trīs vietām bija jāliek organizatoru iedots ebox. Jau startā nevarēju piedarbināt kartingu. Knapi piedarbināju un tiku līdz 3. starta pozīcijai. Startā izvirzījos 2. Vietā un trešajā aplī noslāpa motors, ar ko arī mana cīņa par pjedestālu beidzās”. Kopumā Patriks ir apmierināts par to, ka var braukt līderu ātrumā neatkarīgi no tehniskām neveiksmēm.

Savukārt, Patrika cīņu biedram Tomasam Štolcermanim šīs sacensības aizvadītas ļoti veiksmīgi. Jāatzīmē arī tas, ka Štolcermanis uzstādīja vislabāko rezultātu no latviešiem šajā posmā. Par spīti tam, ka kvalifikācija nav bijusi pārāk veiksmīga un Tomass ierindojies 5. Vietā, sacensību pusfinālā Tomass finišējis jau otrajā vietā. Savukārt super finālā startējot no 1. vietas ar atkārtotu startu, jo fināla braucienu laikā notika avārija, Tomasam godam izcīnīta un nosargāta 1. vieta. Arī pats Tomass ar sacensību rezultātu ir ļoti apmierināts: “Man patika trase! Tā bija ātra. Viena kļūda un tas maksā ļoti daudz. Ļoti vērtīga pieredze pacīnīties arī 33 grādu karstumā. Paldies tētim un ģimenei, kuri ir mani vērtīgākie atbalstītāji un līdzjutēji!”

DD2 Master klases braucējs Juris Zālītis par sacīksti izsakās īsi, bet kodolīgi: “Šīs sacensības man bija kā liela pieredze saprast grupu atšķirību”.

Ričardam Šubeckim, savukārt, visas nedēļas garumā bija salīdzinoši labi un stabili apļa laiki treniņos, bet pusfinālā notika dažādi sacīkšu negadījumi un finālā, atrodoties 10. pozīcijā, pazuda bremzes noslēdzošajā aplī. Super finālā startējot no pēdējās vietas nebija lielas izredzes cīnīties par augstām pozīcijām. Ričards atzīst, ka kopumā ieguvis jaunu pieredzi – braukt pa gumiju, jo Latvijā šobrīd pa šādu segumu braucot iegūt praksi nav iespējams.

Kārtējo reizi pierādām pasaulei un arī paši sev, ka Latvijā mīt un aug patiesi talantīgi un cīņasspara pilni sportisti. Lepojamies un pateicamies gan sportistiem, gan viņu komandām, un, protams, arī vecākiem par to ka mēs varam tikai un vienīgi lepoties ar mūsu sportistu sasniegumiem!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png