profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas komanda startēs 24 stundu kartinga sacīkstēs Dubaijā

Go4speed 11.12.2018 - 21:47 Latvijas komanda startēs 24 stundu kartinga sacīkstēs Dubaijā
Foto: openkart.lv

Uz Apvienoto Arābu Emirātu pilsētu Dubaiju ir devusies “PafBet.lv Openkart Latvia” kartinga komanda, lai trešo reizi pēdējo četru gadu laikā piedalītos vienā no pasaules prestižākajām tā saucamā hobijkartinga sacensībām “Dubai kartdrome 24 hrs”, ziņo openkart.lv. Latvijas komandu pārstāvēs pieci braucēji – pieredzējušais autosportists Mareks Štolcermanis, iepriekšējo divu sezonu Openkart amatieru kustības čempioni Andrejs Laipnieks un Kristaps Grīnieks, kā arī pieredzējušais kartingists Kristaps Gasparovičs un lielu Openkart un ProKart sacensību pieredzi guvušais Kaspars Ritums.

''Dubai kartdrome 24 hrs” notiek Dubaijas kartodroma izturības sacensību čempionāta ietvaros kā sezonas pēdējais – 4. posms. Čempionāts tiek rīkots kopš 2005. gada, bet sezonu noslēdzošā 24 stundu sacīkste tiek uzskatīta par prestižākajām šāda veida sacensībām pasaulē, kas pulcē ne tikai ļoti spēcīgus braucējus, bet arī autosporta leģendas. Piemēram, 2017. gadā Spānijas komandas “FA Racing” sastāvā piedalījās F1 leģenda Fernando Alonso un vēl viens bijušais F1 pilots Pedro de la Rosa. Interesanti atzīmēt, ka mūsu komandas boksi toreiz atradās tieši blakus slavenajiem spāņiem un ne vienreiz vien arī trasē braucējiem bija iespēja aizvadīt aizraujošas cīņas ar šīm leģendām.

Šogad “Dubai kartdrome 24 hrs” notiks 14. un 15. decembrī, sacensību starts piektdien pulksten 10.00 pēc Latvijas laika, bet finišs tieši 24 stundas vēlāk – sestdien desmitos no rīta. “Pafbet.lv Openkart Latvia” komanda šogad startēs PRO un Nāciju komandu ieskaitē, kopumā startam pieteiktas 32 vienības. Šogad mērķis ir kopējā ieskaitē iekļūt pirmajā desmitniekā un cīnīties par pjedestālu Nāciju ieskaitē.

Viena no pieredzējušākajiem komandas braucējiem - Kristapa Grīnieka komentārs no Dubaijas: ''Komanda ir ieradusies un šovakar jau aizvadīs pirmos treniņus. Šogad nedaudz mainīta trases konfigurācija. Braukšana notiek ar trases Sodi RT8 hobijkartingiem, kuri aprīkoti ar Honda 390 kubikcentimetru industriālajiem četrtaktu dzinējiem. Sacensību laikā ir jānotiek vismaz 23 obligātajām braucēju maiņām. Maiņas ir sacensību galvenā stratēģija un intelektuālais uzdevums komandai, turklāt mainās ne tikai braucējs, bet katru reizi tiek izlozēts arī cits kartings.”

Mūsu sportistu sniegumam varēs sekot līdzi ar LIVE TIMING palīdzību šeit , kā arī Openkart Facebook lapā.
Informācija par sacensībām šeit. Dienaskārtība - šeit.

Šī būs jau trešā mūsu braucēju vizīte Dubaijā – 2015. gadā komanda “Baltie” ar openkartistiem Kristapu Grīnieku, Nilu Trapānu un Hariju Cīruli, kā arī kartingā ļoti pieredzējušajiem Ēriku Gasparoviču, Kristapu Gasparoviču un Mareku Štolcermani sastāvā izcīnīja 12. vietu, bet pērn komanda “Openkart Energy Latvia 17” ar Kristapu Grīnieku, Andreju Laipnieku, Mareku Štolcermani un lietuviešiem Matu Kizni un 2018.gada Eiropas rallijkrosa čempionu Roku Baciušku sastāvā finišēja 11.vietā, starp citu, uzreiz aiz Alonso un de la Rosas pārstāvētās “FA Racing” vienības.

Štolcermanis un Grīnieks ir pieredzējušākie mūsu pārstāvji, kuri piedalījušies visās trīs sacīkstēs – pieredze šāda veida sacensībās ir ļoti svarīga, ne tikai runājot par braukšanu trasē, bet arī par stratēģiju, taktiku, veidu kā sagatavoties sacīkstei un kā pareizi atjaunoties starplaikos starp saviem braukšanas laikiem. Gasparovičs piedalījās 2015. gada sacīkstē, bet Laipnieks pērn. Savukārt Kasparam Ritumam šī būs debija šāda līmeņa sacīkstēs.

Pēdējos gados lielākā starptautisku šāda tipa kartinga sacensību pieredze ir tieši pašreizējam Openkart čempionam Andrejam Laipniekam – vēl jūnijā viņš aizvadīja Sodi World Series Sprint Cup Pasaules finālu, kur 80 braucēju vidū ierindojās augstajā 5. vietā un līdz pat finālbrauciena beigām cīnījās par pjedestālu, bet sacīkstes sākumā arī par līderpozīciju. Laipnieks pirms vairākiem gadiem uzvarēja arī RedBull KartFight Pasaules finālā Austrijā, viņš ir divkārtējais Openkart čempions, turklāt atkal izcīnīja tiesības nākamā gada vidū pārstāvēt Latviju Sodi World Series Pasaules finālā Valensijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png