profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valteram Zviedrim 3. vieta 'Rotax Nordic Challenge 2018' sezonas kopvērtējumā

Go4speed 11.09.2018 - 11:26 Valteram Zviedrim 3. vieta 'Rotax Nordic Challenge 2018' sezonas kopvērtējumā
1. septembrī Lange kartodromā, netālu no Tartu pilsētas, Igaunijā, norisinājās mūsu reģiona nozīmīgākās sacensības kartingā - “Rotax Nordic Challenge” trīs posmu seriāla trešais, noslēdzošais posms. Uz tām bija ieradušies gandrīz simts dalībnieki no Baltijas, Skandināvijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas un Polijas. Jūrmalas kartingists Valters Zviedris trīs sacensību kopvērtējumā, 25 sportistu konkurencē, izcīnīja augsto 3. vietu klasē “Rotax Max Senior”.

Šī iegūtā trešā vieta diemžēl nedeva iespēju tikt pie kārotās biļetes uz “Rotax Grand Finals” vispasaules finālscensībām, kuras novembra beigās norisināsies Joa Pesoa pilsētā Brazīlijā. Uz tām dosies tikai šī seriāla kopvērtējuma uzvarētājs Juso Panttila no Somijas.

Jūrmalnieks Valters Zviedris “RM Senior” ieskaitē ieņēma trešo vietu punktu tabulā pirms šī noslēdzošā posma. Līdzšinējā sezona Valteram bija izvērsusies gana raiba: pirmo posmu, kurš jūnija sākumā norisinājās 333 trasē Ropažos, Valters nepareizas riepu taktikas dēļ noslēdza vien 5.vietā. Seriāla otrajā posmā Polijā Valters visos priekšbraucienos un finālbraucienā stabili ieņēma vietas Top 3. Galvenajā Superfināla braucienā viņš ilgu laiku bija brauciena vadībā, bet tad atkrita uz 3.vietu un pašā pēdējā aplī piedzīvoja sadursmi ar Polijas sportistu, kad tas mēģināja Valteru apdzīt pāris līkumus pirms finiša taisnes. Tā rezultātā finišs tika sasniegts vien 6.vietā. Tā kā konkurence šajā klasē ir ļoti liela un vismaz 8-10 sportisti līdz pat pēdējam posmam varēja cerēt uz goda pjedestālu kopvērtējumā, tad Valtera trešā vieta pirms noslēdzošā posma likās ļoti cerīga.

Noslēdzošajā posmā “Lange” kartodromā Valteram veicās diezgan labi. Kvalifikācijas braucienā viņš uzrādīja trešo ātrāko apļa laiku, arī abus priekšbraucienus un Priekšfinālu Valters noslēdza 3.vietā. Fināla braucienā izdevās pakāpties uz 2.vietu, kādu laiku esot pat šī brauciena vadībā. Tad pašā galvenajā Superfināla braucienā Valteram padevās lielisks starts un viņš līdz brauciena vidum spēja atvairīt konkurentu uzbrukumus. Diemžēl vadību līdz brauciena beigām jūrmalniekam neizdevās nosargāt un viņam garām aizbrauca divi igauņi: AErihs Kuns un Ragnars Verus. Valters, kura kartingam brauciena izskaņā acīmredzami trūka ātrums trases taisnēs, tomēr ar lielām grūtībām nosargāja 3.vietu uz goda pjedestāla šajās sacensībās un arī seriāla kopvērtējumā. Tātad Rotax Nordic Challenge kopvērtējumā pirmā vieta somam Juso Panttila, otrā igaunim Kuhnam un trešā vieta Valteram.


Publicitātes foto

Kopvērtējuma rezultāti atrodami ŠEIT.

Otrs “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda” sportists Ričards Šubeckis, kurš ar speciālu federācijas atļauju 13 gadu vecumā startēja pieaugušo konkurencē ātrākajā DD2 klasē, šo sacīkšu laikā uzrādīja labu un atzīstamu sniegumu un Superfinālu noslēdza 6.vietā, bet seriāla kopvērtējumā ierindojās 8.vietā 21 sportistu konkurencē, ko var uzskatīt par diezgan labu sasniegumu, ņemot vērā Ričarda vecumu un to, ka šajā seriālā piedalījās vairāki pasaules līmeņa braucēji, kuri guvuši panākumus dažādās starptautiskās sacīkstēs. Uzvarētāja laurus gan posmā, gan seriālā plūca vēl viens soms - Ville Viiliaeinen. Rezultāti ŠEIT.

Nākamās sacīkstes komandai paredzētas ar “Legend Cars” automašīnām 23. septembrī Somijā, “Alastaro” trasē, kur norisināsies Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) autošosejas čempionāta noslēdzošais posms. Valters šī seriāla kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir 3.vietā un Ernests Veismanis ir 9.vietā 17 sportistu konkurencē. Rezultāti ŠEIT.

Valters un komanda saka lielu paldies Jūrmalas Pilsētas Domei par atbalstu sacensību dalības maksu segšanai, kā arī Jūrmalas valsts ģimnāzijai, kurā mācās Valters. Kā arī pārējiem komandas atbalstītājiem.

Informāciju sagatavoja:
''Jūrmala/ Papa’s RT” pārstāvis Aigars Zviedris

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png