profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas jaunie kartingisti dodas uz Austriju

Go4speed 08.08.2018 - 20:15 Latvijas jaunie kartingisti dodas uz Austriju
Foto: Aigars Zviedris

Šis nedēļas nogalē no 9.-12. augustam Austrijā, Speedworld trasē norisināsies ikgadējais ''Rotax Micro Mini Junior'' festivāls jeb plašāk zināms kā Eiropas čempionāts braucējiem līdz 16 gadiem. Šajās sacensībās startē tikai Micromax, Minimax un Junior klašu braucēji. Tā kā šis ir atklātais čempionāts, tad startē sportisti arī no tālākām zemēm – no Kanādas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un arī Āzijas. Braucēju skaits solās būt tuvu pie simta un sacensības interesantākas un vienlīdzīgākas padarīs noteikumi, kuri paredz, ka Micromax un Minimax klašu braucējiem jāstartē ar īres motoriem, kurus braucēji izlozēs pirms galvenajām sacensībām.

Tās ir augsta līmeņa sacensības ar iespēju balvā izcīnīt biļeti uz Rotax Grand Finals sacensībām, kuras šogad norisināsies Brazīlijā. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs pieci braucēji – Micromax klasē Aleksandrs Skjeltens, Minimax klasē spēcīgākie mūsu braucēji Mārtiņš Janovskis, Tomass Štolcermanis un Patriks Noels Ločmelis un Junior klasē startēs Mikus Jasevičš. Meteorologi sola gaisa temperatūru ap 36 grādiem pēc Celsija, kas noteikti padarīs sacensības sarežģītākas. Braucēji jau ir ieradušies trasē un pirmās trīs dienas aizvadīs treniņbraucienus.

Piektdien notiks oficiālie treniņbraucieni, sestdien būs kvalifikācijas brauciens un trīs sacensību iebraucieni jeb tā saucamie “hīti”, pēc kuru rezultātiem sportisti tiks sarindoti startam pusfinālā, kurš, tāpat kā lielais fināls, notiks sacensību pēdējā dienā svētdien. Sacensībām būs iespējams sekot līdzi arī internetā, mājaslapā www.kartfestival.at spiežot uz “results” vai “live”.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png