profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirmais sezonas kartinga posms atnesis jaunu dalībnieku rekordu

Go4speed 28.05.2018 - 18:05 Pirmais sezonas kartinga posms atnesis jaunu dalībnieku rekordu
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Madonas kartinga trasē tika dots starts 2018.gada kartinga sezonai. Sportisti cīņu uzsāka vairākās sezonas ieskaitēs – Latvijas Kartinga atklātajā Čempionātā, Pro-Kart kausā, Rotax izaicinājuma kausā, kā arī LMT Autosporta Akadēmijas ieskaitē.

Kā ziņo Sabīne Leingarde, tad diena bija ļoti gara un viennozīmīgi raiba. Neiztika gan bez starpgadījumiem, laika aizkavēšanās, kā jau tas iepriekš tika paredzēts un, protams, arī emocijām, kuras sportā ir neizbēgamas. Pirmais sezonas posms atnesis arī jaunu dalībnieku rekordu – uz starta līnijas stājās 212 sportisti.

Atklāšanas ceremonijā ar svinīgo uzrunu sveica Kartinga Komisijas priekšsēdētājs un sacensību direktors - Valdis Brutāns, Madonas Domes priekšsēdētājs - Agris Lungēvičs un LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs.

Šo sacensību ietvaros norisinājās LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) otrais posms, kur uz starta līnijas devās elektrokartingi, gan arī trešās sezonas pirmais posms LMT AA organizētajam Skolu kartingu kausam.

Latvijas Kartinga atklātajā Čempionātā finālbraucienos elektrokartingu jeb TeK klasē vietu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ieņēma Ričards Irbe (Saldus BJC), savukārt otro un trešo vietu izcīnīja – Gints Britiks (Si-guldas BJIC) un Raitis Plukšs (Smiltenes tehnikums).

Savukārt, LMT AA Skolu kartinga kausa pirmajā posmā uzvaras laurus plūca Saldus Bērnu un jaunatnes centra kartinga komanda, otro vietu ieņēma Kandavas tehnikuma komanda, savukārt trešo vietu izcīnīja Priekuļu tehnikuma komanda.

Veiksmīgas sacensības aizvadījis arī 16 gadus jaunais Artūrs Bondars, elektrificētā spēkrata pilots, kurš savas sportista karjeras attīstīšanai 2018. gadā saņēmis LMT AA atbalstu. Iegūta 3. vieta Rotax Max Senior klasē un 1. vieta LČ komandu kopvērtējumā.

''Vislielākais gandarījums ir par to, ka atšķirībā no pirmā posma Kandavā visi iekšdedzes dzinēju kartingi veiksmīgi ne tikai nostājās uz starta līnijas, bet arī finišēja. Ievērojami uzlabojies kartingu ātrums un stabilitāte trasē, un šis progress panākts tikai pāris nedēļās. Madonas trase ir ļoti tehniska un prasa lielu koncentrēšanos no sportistiem, domāju, ka visi šīs dienas sacensību dalībnieki guva lielu un noderīgu pieredzi,” stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs.

''Jau šajā posmā bija patīkami novērot, ka vairākas no komandām bija iedziļinājušās un izpētījušas kartingus, lai neatkārtotos iepriekš pieļautās kļūdas. Skolas, kurām elektrificētie spēkrati piešķirti, ir ar tiem iemācījušās apieties. Elektrokartingi šodien trasē parādīja, ka ir nopietni sāncenši, ir lietas, par ko jālauza galva tehniskajam personālam, bet līdz nākamajām sacensībām ir divas nedēļas – strādāsim,” tā Artis Daugins, Blue Shock Race vadītājs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png