profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Astoņi latviešu sportisti devušies uz Rotax Max Grand Final sacensībām Portugālē

Go4speed 06.11.2017 - 14:34 Astoņi latviešu sportisti devušies uz Rotax Max Grand Final sacensībām Portugālē
Publicitātes foto

Arī šogad latviešu braucēji visas sezonas garumā cīnījās Rotax Izaicinājuma kausa ieskaitē. Uzvara MicroMax, MiniMax, Junior, Senior, DD2 un DD2 Masters klasēs, kopvērtējumā rezultējās ar biļeti uz “Grand Final” sacensībām, kas norisināsies Portimao, Portugālē, no 4. līdz 11. novembrim.

Šogad uz šīm prestižajām sacensībām no Latvijas braucējiem dosies:
– Mārtiņš Janovskis (MicroMax klase),
– Tomass Štolcermanis (MiniMax klase),
– Matvejs Makušins (Junior klasē),
– Valters Zviedris (Senior klasē),
– Mārtiņš Steinerts un Mihails Budovskis (DD2 klasē),
– Iļja Aļoškins un Gatis Vītols (DD2 Masters).

Šīs sacensības tiek būvētas uz vienlīdzības principa – visi sacensībās piedalās ar pilnīgi vienādām šasijām un pilnīgi jauniem dzinējiem. Tehnikas izloze norisinās pirms pašām sacensībām. Kopumā šī ideja uzskatāma par apsveicamu, jo nav iespējams vainot tehniku, kas pievīlusi brauciena laikā un teorētiski viss pamatā atkarīgs no paša braucēja meistarības un viņa mehāniķa profesionalitātes, pielāgojot kartingu atbilstoši apstākļiem.

Jāatzīst gan, ka pēdējos gados ievērojami ir pasliktinājusies Rotax dzinēju kvalitāte, kas liek šaubīties par šo sacensību pamatidejas realizāciju dzīvē. Respektīvi, kādam no braucējiem var ļoti paveikties ar izlozēto tehniku, savukārt, kādam tā var maksāt vairākas vietas rezultātu tabulā. Turklāt pēdējos gados teju vai visās klasēs dalība šajās sacensībās maksā atkarībā no klases līdz pat 2500 EUR. Pirms gadiem desmit sportistam vajadzēja tikai ķiveri, kombinezonu un nokļūt līdz trasei – tā tiešām bija dāvana par smago cīņu visas sezonas garumā.

Joprojām Latvijas sportistu lielākais panākums šajās sacensībās ir Konstantīna Calko izcīnītā otrā vieta klasē DD2 2012. gadā.

Visus interesentus aicinām sekot līdzi sacensību gaitai un mūsējo braucēju startiem oficiālajā mājas lapā, kur pieejami gan tiešsaistes rezultāti, gan arī video tiešraides straumējums no trases www.rotax-kart.com

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png