profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'LMT Autosporta Akadēmija' aicina pieteikties Skolu kartingu kausa otrajai sezonai

Go4speed 17.02.2017 - 00:43 'LMT Autosporta Akadēmija' aicina pieteikties Skolu kartingu kausa otrajai sezonai
Publicitātes foto

Šogad tiek turpināts “LMT Autosporta Akadēmijas” vadītais projekts – Skolu kartingu kauss. Šajā sezonā dalībnieku skaits tiks palielināts no 11 līdz vismaz 14 mācību iestādēm, kurām bez maksas tiks piešķirti sporta kartingi dalībai sacensībās un treniņos Latvijas teritorijā.

Projekta galvenais mērķis - veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Šogad vēl vismaz trim skolām tiks piešķirti sporta kartingi, bet pirmās sezonas dalībniekiem būs iespēja paturēt jau pērn iegūtos kartingus. Komandām būs jāstartē ProKart sacensībās TK-Senior klasē. Projekta dalībniekiem nodrošināsim iespēju piedalīties semināros un treniņos Latvijā zināmu autosportistu vadībā.

“LMT Autosporta Akadēmija” aicina visas skolas, kas ieinteresētas piedalīties, pieteikties dalībai projektā līdz 2017. gada 13. martam, aizpildot reģistrācijas anketu mājas lapā www.autoakademija.lv. Jo īpaši šajā projektā aicinātas pieteikties profesionāli tehniskās vidusskolas un tehnikumi, kuros tiek apmācīti automehāniķi vai radniecīgu profesiju pārstāvji. Tomēr projektā var piedalīties arī jebkura cita vispārēji izglītojošā vidusskola vai interešu izglītības iestāde, ja tā spēj nodrošināt nepieciešamo materiāli-tehnisko bāzi projekta kvalitatīvai norisei.

Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs: ''Mūsu akadēmijas nemainīgs mērķis ir atrast autosporta jaunos talantus, atbalstīt viņus, izglītot un dot iespēju sevi pierādīt autosporta vidē. Gan Latvijā, gan visā pasaulē ir pierādījies, ka kartings ir labākais veids kā iesākt savas autosporta gaitas. Pagājušajā sezonā pārliecinājāmies, ka jauniešiem ir nepieciešams šis projekts. Tehnikumu puiši atzina, ka prakse tagad iegūst citu jēgu – jāizgatavo, jāizvirpo detaļas nevis atzīmes dēļ, bet savas komandas kartingam. Jauniešiem mentoru vadībā bija iespējas teoriju no grāmatām pārbaudīt praksē, tādējādi mācību process daudzviet ieguva jaunas krāsas. Redzējām, ka sportiskais azarts pilotiem netrūka, bet vēl papildus šis projekts mācīja savstarpējo sadarbību starp jauniešiem un pasniedzējiem. Darbs komandā reizēm ir liels izaicinājums arī profesionāļiem. Lai popularizētu savu skolu kā modernu un aizrautīgu izglītības iestādi, jāpieliek daudz pūļu. Ja sezonas sākumā fanu kustība un mārketinga komunikācija komandām šķita vieglākais darbs, tad sezonas beigās daudziem tas bija smagākais pārbaudījums.”

''Aicinu pieteikties ikvienu jaunieti, kuram interesē autosports un ir vēlme to izmēģināt profesionālā līmenī. Zinu, cik svarīgi ir apgūt autosportu no pamatiem. Kartings ir autosporta sākumskola, daudzi motoru sporta čempioni sākuši karjeru kartingā. Ar kartingu iemācies reaģēt, saproti trajektorijas, sāc izprast tehniku, pārbaudi pats sevi,” stāsta Mārtiņš Sesks, 2016.gada Latvijas rallija čempions, LMT Autosporta Akadēmijas pilots.

Zīmīgi, ka sezonas garumā “LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartingu kausā” par uzvarētāja trofeju cīnīsies nevis individuāli sportisti, bet tieši skola. Turklāt sezonas gaitā vērtēti tiks ne tikai uzrādītie sportiskie rezultāti, bet arī skolēnu prasmes tehnikas sagatavotībā un mārketingā. Skolas, kas piedalīsies otrajā “LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartingu kausā”, tiks paziņotas ne vēlāk kā 22. martā.

“LMT Autosporta Akadēmija” atgādina, ka arī pirmās sezonas projektā iesaistītajām skolām jāaizpilda pieteikuma anketa, kā apliecinājums – esam gatavi turpināt dalību.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png