profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris noslēdzošajās kartinga sacīkstēs Zviedrijā cer uz labāko rezultātu šogad

Go4speed 29.08.2016 - 22:52 Zviedris noslēdzošajās kartinga sacīkstēs Zviedrijā cer uz labāko rezultātu šogad
Valters Zviedris

Jau šonedēļ mūsu talantīgais Latvijas kartingists Valters Zviedris ar komandu dosies uz pēdējo CIK-FIA Autosporta Akadēmijas posmu, kas norisināsies no 1. - 4. septembrim, Zviedrijā, Asum Ring trasē netālu no Kristinstadas pilsētas. Uz šo posmu tiek liktas vislielākās cerības, jo šajā trasē Valters jau ir startējis. Pagājušā gadā, 32 sportistu konkurencē, Zviedrijas Rotax Max posmā Valters izcīnīja 6. vietu. Valtera komanda uzskata, ja paveiksies ar dzinēju izlozi un dzinēju maiņām, tad rezultāts Top 5 vai pat atrašanās goda pjedestāla izskatās saniedzams mērķis.

Otrajā posmā, kas norisinājās Portugālē finišu, Valters Zviedris sasniedza 10. vietā, kas ir līdz šim labākais Valtera sasniegums CIK-FIA Autosporta Akadēmijas sacensībās. Kopvērtējuma tabulā pēc diviem posmiem Zviedris ar 6 punktiem šobrīd ieņem 19. vietu no 51. Startējušajiem braucējiem. Jāatgādina, ka Zviedris ir arī vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās.

Šīs sacensības noteikti būs arī īpašas ar to, ka Brazīlijas bijušais F1 braucējs Rubens Barrikello, kurš arī ir regulāri sacenties kartingā vairākas sezonas, ir nolēmis uzņemties cienīgu izaicinājumu un piedalīties šajā čempionātā ar BirelART / Parilla / Vega kartingu, sacenšoties speciālistu kategorijā.

Pats Valters pirms noslēdzošā starta jūtas pārliecināts par saviem spēkiem un veiksmīgu startu Asum Ring trasē: ''Domāju, ka viss būs ļoti labi. Jau Portugālē parādīju pārliecinošu sniegumu, tāpēc domāju, ka Zviedrijā būšu vēl stiprāks, jo laikapstākļi ir vairāk līdzīgi Latvijas klimatam, kā arī esmu aizvadījis labus treniņus Madonā – Pro-Kart un Latvijas Čempionāta ieskaitēs. Nedaudz esmu arī uzlabojis savu fizisko sagatavotību, lai varētu stūri stiprāk turēt.”

Vaicājot par stiprākajiem konkurentiem Zviedrijas trasē, Valters atbild nekavējoties: “Stiprākie konkurenti noteikti būs vietējie zviedru braucēji, kura savā mājas trasē ir gana ātri, bet arī es par savu ātrumu šajā trasē nešaubos, jo esmu tur jau braucis un domāju, ka parādīšu labu sniegumu. Ceru, ka pēdējais posms būs veiksmīgs un kopvērtējumā ieņemšu vietu desmitniekā!”

Atgādinām, ka CIK-FIA Kartinga Akadēmija ir īpaša ar to, ka visi Kartinga Akadēmijas dalībnieki startē ar viena ražotāja tehniku - OTK grupas Expirit karts ar Vortex OK Junior dzinēju. Kartu rāmjus dalībnieki izlozēs visiem trim posmiem, bet motorus - katram posmam atsevišķi. Tas nozīmē, ka konkurence cīņā par uzvaru ir padarīta maksimāli līdzīga, jo uzvarētāju noteiks braucēja talants, komandas prasmes regulēt tehniku atbilstoši trases īpatnībām un sportista prasībām.

Valters Zviedris līdz šim var lepoties ar divkārtēju Latvijas kartinga Čempiona titulu 2009. gadā Micro klasē un 2015. gadā Rotax Max Junior kategorijā. Bez šiem tituliem Valtera rīcībā ir vairākas Latvijas un Baltijas čempionātu medaļas, jo katrā kartingā pavadītajā sezonā gūtas sacensību uzvaras un godalgotas vietas.

Zviedrijas noslēdzošajam posmam varēs sekot līdzi vares arī interneta tiešraidē, vietnē www.cikfia.tv izvēloties sadaļu Live TV, kā arī www.prokart.lv, sadaļā CIK FIA TV. Tāpat informācija tiks publicēta Facebook kontos - Valters Zviedris Karting Pilot un Aigars Zviedris.

Kopvērtējuma tabulu iespējams aplūkot šeit:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png