profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kandavas Kartodroms joprojām slēgts; cīņa ar pensionēto juristi turpinās

Go4speed 21.04.2016 - 09:01 Kandavas Kartodroms joprojām slēgts; cīņa ar pensionēto juristi turpinās
Gata Šļūkas 2014. gadā veidotā karikatūra: Facebook.com/kartodroms

Lai gan 2015. gada rudenī tika saņemtas pozitīvas ziņas par iespējamo Kandavas Kartodroma darbības atsākšanos, ir tapis zināms, ka šogad maijā paredzētais Latvijas čempionāta posms kartodromā ir pārcelts. Iemesls tam ir kartodroma ilggadējās apkarotājas, Elzas Freibergas, iesniegtās sūdzības vairākās valsts institūcijās.

Plānotās sacīkstes būtu pirmās pēc tam, kad trase vairākus gadus ir stāvējusi dīkstāvē. Atgādināsim, ka lēmums par trases darbības pātraukšanu tika pieņemts 2014. gada jūnijā, pamatojoties uz vietējo iedzīvotāju, precīzāk - pensionētās juristes Elzas Freibergas - sūdzībām galvenokārt par lielo troksni, ko radīja kartingi, braucot pa trasi. 

2015. gada 22. septembrī tika pieņemti jauni Ministru Kabineta (MK) noteikumi, kas nosaka trokšņu normas un to mērīšanas metodes sporta bāzēs. Kā viena no prasībām jaunajos MK noteikumos ir motorsporta trasēs uzstādīt pastāvīgu trokšņu monitoringu, lai nodrošinātu kārtību un nepārsniegtu atļautās trokšņu normas. Šī ir starptautiska prakse, kas nu ieviesta arī Latvijā. Tas uzliek par pienākumu trasēm novērot, normēt darba laiku un noslodzi. 

ziņojām iepriekš, 31. oktobrī trasē tika veikta Kandavas trases radītā trokšņa ietekme uz apkārtējo vidi pārbaude, kuras ietvaros tika vērtēts, vai tā atbilst jaunajiem Ministru Kabineta noteikumiem. Kā savā Facebook lapā ziņo Kandavas kartodroms, "tas nav traucējis trases apkarotājai, pensionētajai juristei, Rīgas iedzīvotājai (!!!) Elzai Freibergai iesniegt virkni ar jaunām sūdzībām vairākās valsts institūcijās."

Noskaidrojies, ka Kandavas Kartodoma apkarotāja E. Freiberga ir iesniegusi sūdzības vairākās augstās valsts institūcijās, apstrīdot šos jaunos noteikumus. Līdz ar ko trase joprojām stāv slēgta. 

"Gaidīsim, ko lems valsts institūcijas - vai šī starptautiskā prakse ir piemērota arī Latvijai...Kandavas Kartodroms nenolaiž rokas. Ticam attīstībai, modernām tehnoloģijām un starptautiskai praksei (uz kuru pamata ir balstīti jaunie MK noteikumi). No šodienas trasē ir uz uzstādītas sertificētas pastāvīgās trokšņu monitoringa iekārtas, kas ļaus troksni mērīt 24h dienā visa gada garumā, lai atbilstoši MK noteikumu normām varētu uzraudzīt trokšņa līmeni. Gaidīsim ko lems valsts iestādes un ceram, ka šīs modernās iekārtas nemērīs vien vēja troksni 2016. gada sezonā," teikts Kandavas Kartodroma ierakstā. 
Komentāri
Kristapsliepa 21.04.2016 22:29
Sametamies visi jaunam namam sai nenormalajai ?
Es nemtu dalibu
bitux 21.04.2016 14:58
Ir divi varianti: 1. Nopirkt pensionārei citu nameli. 2. gaidīt, kad...(tas gan nesmuki būtu rakstīt). Pats kādreiz esmu braucis kandavas kartodromā.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png