profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Komanda 'Baltie': Ja Latvijā esam stipri, tad Dubaijā uz kopējā fona esam viduvēji

Go4speed 12.12.2015 - 23:13 Komanda 'Baltie': Ja Latvijā esam stipri, tad Dubaijā uz kopējā fona esam viduvēji
Latvijas komanda "Baltie". Publicitātes foto

Latvijas komanda "Baltie" veiksmīgi finišējuši visprestižākajās 24h sacensībās īres kartingos Apvienotajos Arābu Emerātos, Dubaijā.

Pēc intensīvas braukšanas un negulētām 24 stundām, Latvijas komanda "Team Baltie" Mareka Štolcermaņa, Ērika Gasparoviča, Nila Trapāna, Kristapa Gasparoviča, Harija Cīruļa un Kristapa Grīnieka sastāvā izcīnīja 12. vietu kopvertējumā, Nāciju ieskaitē ieguva 5. vietu, bet sacensību debitantu ieskaitē - 2. vietu. Pavisam kopā startēja 31 komanda.

Kā portālam pastāstīja Marta Kaktiņa, tad sacensības sākās piektdienas pēcpusdienā un kā pirmais no komandas "Baltie" startēja Mareks Štolcermanis, kvalifikācijā izcīnot 11.vietu, atpaliekot no 1.vietas 0,4 sekundes desmitdaļas. Pēc pirmās sacensību stundas komanda atradās 7.vietā, taču pēc braucēju maiņas veikšanas komanda saņēma 30 sekunžu sodu, kā rezultātā komanda ierindojās 12.vietā.


Publicitātes foto

Labāko Latvijas komandas apļa laiku uzstādītājs Mareks Štolcermanis pēc sacensībām stāsta: "Esam guvuši lielu pieredzi gan kā komanda, gan katrs braucējs individuāli, startējot šāda līmeņa un sarežģītības sacensībās. Trase bija grūta un segums ļoti mainīgs, savukārt laikapstākļi 24 stundu intervālā mainījās no +27 pa dienu līdz drēgniem +18 grādiem naktī. Tiesāšana bija ļoti stingra pret ikvienu komandu. Nedrīkstēja ne "bakstīties", ne uzbraukt uz apmalēm, kā arī runāt pretī tiesnešiem, par ko sodu saņēma viens no sacensību spēcīgākajiem braucējiem Bokalači. Ņemot vērā mūsu komandas braucēju apļa laikus, uz vakara pusi izmainījām braukšanas un braucēju maiņas stratēģiju, kas šādās izturības sacensībās spēlē ļoti lielu lomu uz kopējo rezultātu. Tā kā man izdevās uzstādīt labākos laikus, tad sacensībās braucot pavadīju septiņas stundas."

Pēc sacīkstēm komandas "Baltie" dalībnieku viedokļi ir līdzīgi: "Ja Latvijas mērogā esam stipri, tad te komanda uz kopējā fona ir viduvēja. Ir ļoti daudz jāstrādā kā katram individuāli, tā tik pat spēcīgi komandai kopumā".

Visu sacīkšu laikā komanda Baltie atradās 10.-12. pozīcijā, atkarībā no konkurentu komandu maiņām. Sacensību laurus guva Dubaijas komandas, kuru priekšrocība šajās sacensībās bija ievērojamā iepriekšējā braukšanas pieredze konkrētajā trasē, ar ko konkurēt nevarēja neviena cita komanda.


Publicitātes foto

Atgādināsim, ka sacensībās startēj vēl viens latvietis - Māris Neikšāns, komandas ''Energy Kart Worldwide'' sastāvā, izcīnot 11.vietu un esot priekšā latviešu komandai "Baltie" par vienu apli.

Sacensību nolikums paredzēja, ka sacensību laikā ir jāveic 24 obligātās dalībnieku maiņas. Viena dalībnieka minimālais braukšanas laiks bija 2.30h, un obligātā atpūta starp braucieniem - 60 minūtes.

Sacensību rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Paupers777 13.12.2015 12:29
Ja bija doma cinities par augstam vietam, vajadzeja nosponsoret biletes Laipniekam( jaunakajam ). Lai veicas 2016!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png