profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divi latviešu sportisti sāk cīņu pasaules kartingu čempionātā amatieriem

Mārtiņš Jankovskis 24.04.2015 - 07:20 Divi latviešu sportisti sāk cīņu pasaules kartingu čempionātā amatieriem
Foto: Samo Vidic / Red Bull

Ceturtdienas pēcpusdienā divi Openkart braucēji - pašreizējais čempionāta līderis Andrejs Laipnieks (18) un otrajā vietā esošais Kristaps Grīnieks (28), devās uz Pasaules ''RedBull Kart Fight'' kartinga finālu Austrijā, kas ir pasaules čempionāts kartingā amatieriem.

Šogad šajās sacensībās uz starta izies 18 sportisti no deviņām valstīm – Somijas, Latvijas, Igaunijas, Japānas, Brazīlijas, Maltas, Bahreinas, Omānas un Austrijas.


Foto: Samo Vidic / Red Bull

Kā portālam Go4speed atklāja Andrejs Laipnieks, kurš uz šīm sacensībām dodas otro gadu pēc kārtas, tad šajās sacīkstēs visi sportisti brauks ar vienādiem kartingiem, kas tiks doti uz vietas. Vispirms būs divi treniņi, bet pēc tam sekos kvalifikācija. Nākamajā dienā būs jāveic trīs braucieni, pēc kuriem sekos 30 minūšu garš fināls.

"Par konkurentiem neko daudz nezinu, bet domāju, ka viņi būs ļoti spēcīgi. Šajās sacensībās var braukt tikai tie sportisti, kuriem šobrīd nav licences. Zinu, ka brauks bijušie Formula čempionāta labākie braucēji, profesionāli kartingisti un citi. Tur būs laimes spēle, kurā var gan paveikties, gan nepaveikties. Viegli nebūs, bet cīnīsimies un mēģināsim sevi parādīt no labākās puses,'' optimistiski noskaņots Andrejs Laipnieks.

Pagājušajā gadā šajās sacīkstēs, kas notika šajā pašā trasē, Laipnieks palika 14.vietā, kamēr otrs pārstāvis no Latvijas Dāvis Ivanovs finišēja astotais. Kā piebilda Laipnieka, tad "šogad noteikti gribu uzlabot savu sniegumu.''

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png