profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pieci labākie latviešu kartingisti dodas uz sezonas finālsacīkstēm Spānijā

Mārtiņš Jankovskis 20.11.2014 - 19:56 Pieci labākie latviešu kartingisti dodas uz sezonas finālsacīkstēm Spānijā
Mārtiņš Lapiņš. Foto: No sportista personīgā arhīva

Nākamajā nedēļā Spānijas pilsētā Valensijā notiks Starptautiskās „Rotax Max Challenge Grand Finals" kartinga sacīkstes, kurās startēs arī pieci latviešu braucēji – DD2 klasē brauks Mārtiņš Lapiņš un Haralds Garkaklis, bet DD2 Masters klasē uz starta izies Uldis Timaks, Iļja Aļoškins un Juris Zālītis.


Uldis Timaks. Publicitātes foto

Šīs ir Rotax sacensības, uz kurām sabrauc visi labākie pasaules braucēji, taču oficiāli tas nav pasaules čempionāts, jo šīs sacensības nenotiek caur FIA, taču, ņemot vērā spēcīgo dalībnieku skaitu, tad uzvarētājs sevi droši var saukt par pasaules čempionu, jo šeit startēs visi labākie.

Pirms došanās uz Spāniju portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja vienu no Latvijas komandas dalībniekiem Mārtiņu Lapiņu. 

Kad Jūs dodaties uz Spāniju?
Uz sacensībām dosimies jau piektdien (saruna notika trešdien), lai varētu sākt gatavoties. Pirmdien notiks izloze, bet trešdien un ceturtdien norisināsies treniņbraucieni.


Iļja Aļoškins. Publicitātes foto

Jūs uz sacensībām dodaties ar saviem kartingiem?
Nē. Pirmdien pēc izloze katram sportistam tiks iedots jauns kartings, kas dienas laikā katram arī būs jāsaskrūvē un jāsagatavo sacensībām. Izpausmes iespējas nav lielas, jo ir noteikti regulējumi un noteikumi, kuri jāievēro. Šeit viss tiek darīts tā, lai ātrāko braucēju noskaidrotu pēc rezultāta, nevis pēc tā, kuram labāka vai jaudīgāka tehnika.

Kad notiks pašas sacīkstes?
Piektdien būs kvalifikācija, bet sestdien norisināsies pašas sacīkstes.


Haralds Garkaklis. Foto: Pro-kart

Ko vari teikt par konkurentiem?
Katrā no klasēm uz starta izies 72 braucēji, tāpēc, kā jau katru gadu, tad konkurence uz uzvaru būs ļoti sīva.

Vai šajās sacensībās var startēt jebkurš gribētājs?
Uz šīm sacensībām tiek katru valstu pārstāvji, kuri ir bijuši labākie dažādos seriālos un klasēs gan Latvijā, gan arī mūsu gadījumā Baltijā. No malas uz šīm sacensībām neviens nevar tikt.

Jums par šīm sacensībām ir arī jāmaksā?
Jā, dalības maksa ir 300 eiro.


Lapiņš kopā ar Nitišu vienā no pēdējiem treniņiem Madonā. Foto: No Reiņa Nitiša personīgā arhīva

Kādas ir tavas un citu latviešu braucēju izredzes?
Braucēju saraksts ir nopietns, jo aci pret aci tiekas visu valstu labākie. Taču nesen šajā trasē aizvadījām treniņus, tāpēc domāju, ka katram no mums mērķim vajadzētu būt iekļūšanai desmitniekā un pēc tam jau mēģināt pakāpties kādu vietu augstāk.

Kāds ir līdz šim ausgtākais latviešu braucēju sasniegums šajās sacensībās?
2012.gadā latviešu kartingists Konstantīns Calko 72 braucēju konkurencē izcīnīja otro vietu DD2 klasē, kas ir ļoti augsts sasniegums. Taču ar katru gadu konkurenti un pats čempionāts paliek spēcīgāks, tāpēc viegli nebūs.

Dalībnieku saraksts redzams ŠEIT, bet par pašām sacensībām vairāk var izlasīt ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png