profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šī gada Šlēgelmilha LeMans kartinga sacīkstēs būs divas būtiskas izmaiņas

Go4speed 10.06.2014 - 12:23 Šī gada Šlēgelmilha LeMans kartinga sacīkstēs būs divas būtiskas izmaiņas
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Šī gada LeMans kartinga sacīkstes, kuras norisināsies 12. jūlijā, būs unikālas ar divām būtiskām izmaiņām: šogad sacensībās tiks izmantoti pilnīgi jauni SODI markas kartingi, kas atšķirībā no vecajiem kartingiem ir par piecām sekundēm uz vienu apli ātrāki. Otra atšķirība ir distances garums, kas būs par 50 apļiem garāks, tādējādi kopējais distances garums būs 400 apļi, kas sacensību ilgumu izvērtīs aptuveni septiņu stundu garumā.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Kā ziņo 333.lv, tad LeMans kartingu sacensības notiks jau septīto gadu un šis būs otrais gads, kad uz starta stāsies 18 komandas. Pagājušais gads parādīja, ka tik liels dalībnieku skaits padara sacensības ārkārtīgi interesantas, turklāt katra apļa garumā. Pagājušajā gadā pēc 350 apļiem pirmās trīs komandas joprojām bija vienā aplī un pirmo no otrās vietas finišā šķīra mazāk par vienu sekundi!


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Uzvaru pagājušogad svinēja komanda no Krievijas "77 RUS Racing Team" ar Andreju Letu, Alekseju Golovkinu, Romānu Kirihinu un Mareku Štolcermani sastāvā. Otrajā vietā, atpaliekot tikai par 0,139 sekundēm, finišēja itāļu "FTR Energy", kas pārstāvēja kartingu ražotājus Energycorse. Trešajā vietā, pēdējā aplī no līderpozīcijām veicot pēdējo obligāto braucēju maiņu, finišēja "Auto Alianse" ar vadošajiem amatieru kartinga kustības Openkart braucējiem Kristapu Grīnieku, Nilu Trapānu, Ingu Grasmani, Ivaru Strenci un Kārli Strazdiņu sastāvā.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Sacensību atmosfēru šogad patīkamu radīs festivāls Playground 2014, kura ietvaros noritēs arī LeMans sacīkstes. Festivāls norisināsies pirmo reizi, kas kopumā apvienos 11 dažādus ekstrēmos sporta veidus. Noslēgumā organizatori sola ballīti ar mūziķu uzstāšanos līdz pat rītausmai.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Atgādinām, ka LeMans 400 ir amatieru izturības sacensības ar īres kartingiem. Katrā komandā drīkst piedalīties maksimāli astoņi braucēji. Distances laikā ir jāveic vismaz 16 obligātie "pitstop" jeb braucēju maiņas. Stratēģiju, kā komandas plāno gan maiņas, gan degvielas uzpildi - komandas plāno individuāli. Uzvarēs tā komanda, kura pirmā būs veikusi 400 apļu distanci!

Sacensību nolikums pieejams ŠEIT, bet komandas pieteikumu anketa meklējama ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png