profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Amatieru kartinga kustība Openkart atzīmē septīto gadskārtu (VIDEO)

Go4speed 27.02.2014 - 10:23 Amatieru kartinga kustība Openkart atzīmē septīto gadskārtu (VIDEO)
Foto: Didzis Apinis, Openkart

Ceturtdien, 27.februārī, GoPlanet kartinga hallē notiks amatieru kartinga kustības Openkart astotās sezonas 2.posms. Sacīkste notiks tieši Openkart septītajā dzimšanas dienā, jo tieši pirms septiņiem gadiem šajā dienā tikai aizvadīta pirmā kartinga kustības sacīkste. Jaunā sezona sākās jau 8.februārī ar tradicionālo ziemas izbraukuma posmu Viļņā Plytine kartodromas trasē, kurā otro karjeras uzvaru izcīnīja Kārlis Strazdiņš.

Šogad Openkart sacensību kalendārā ir iekļauti 17 posmi. Paralēli galvenajām, jeb Openkart čempionāta sacīkstēm, notiek arī komandu sprinta LeMans sacīkšu seriāls, kurā šogad notiks seši posmi, un apmēram reizi mēnesī dalībnieki savu meistarību var slīpēt vēl Attīstības līgas sacīkstēs, kur sacensības notiek pēc dažādiem formātiem.

Openkart kartinga sacīkstes ir vadošais īres kartinga seriāls Latvijā ar pieredzi, kas sniedzas vēl tālāk nekā 2007.gads, jo Openkart priekštecis F1 līdzjutēju klubs līdzīgas seriāla tipa sacensības rīkoja jau kopš 2000.gada. Sacensības notiek trasēs kur ir pieejama īres kartinga tehnika – ne tikai Latvijā, bet dažas reizes gadā notiek arī izbraukumi uz Lietuvu un Igauniju.


Foto: Didzis Apinis, Openkart

Aizvadītajās septiņās sezonās Openkart čempiona titulu ir izcīnījuši 7 braucēji, un vēl nevienam nav izdevies uzvarēt divreiz. Viens no visu laiku veiksmīgākajiem braucējiem ir 2013.gada čempions Ivars Strencis, kurš līdzās šim titulam laikā no 2010. līdz 2012.gadam pievienoja vēl trīs “B” līgas titulus. Viņa statistika ir pārsteidzoša – 131 starts, 31 uzvara, 61 pjedestāls. Turklāt jāņem vērā, ka Ivars pirmos lielos panākumus sāka gūt tikai savā otrajā sezonā, proti, 2010.gadā. Openkart daudz uzvaras gūt nav viegli – pērn 24 sacīkstēs uz augstākā pakāpiena kāpa 14 dažādi braucēji, un tikai Strencim ar lielisku sezonas finišā spurtu izdevās izcīnīt vairāk nekā divas uzvaras. Šajos septiņos gados Openkart ir aizvadītas vairāk nekā 200 sacīkstes, kurās kopumā piedalījušies vairāk nekā 500 dalībnieki.

Pēc sacīkstēm GoPlanet, martā notiks 3.posms Ātruma Cilts kartinga hallē Mežciemā, bet marta beigās dosimies uz otro izbraukuma posmu Tallinā - Triobet kardikeskus telpu trasē notiks 4.posms, bet aprīlī, kā jau ierasts, sezona ieies savā ierastajā gultnē ar sacīkstēm klasiskajās kartinga trasēs.


Foto: Didzis Apinis, Openkart

Openkart sacīkstēs piedalīties var ikviens, kuram tuvs ir autsoports, kurš vēlas pamēģināt savus spēkus visdemokrātiskākajā un lētākajā autosporta disciplīnā - īres kartingā. Sacensībās piedalās abu dzimumu, dažāda vecumu, tautību un rocības entuziasti ne tikai no Rīgas, bet arī no citiem Latvijas novadiem. Starp prominentākajiem Openkart sacīkšu dalībniekiem ir jāmin bijušais Sauber F1 komandas testpilots igaunis Marko Asmers, nule kā rallijkrosa Eiropas čempiona titulu ieguvušais Reinis Nitišs, labākā Latvijas autosportiste Karline Štāla un citi.

Openkart 2013 sezonas video
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png