profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Steinerts: Lai uzvarētu motorsporta sacensībās, vajadzīga arī veiksme

Go4speed 21.11.2013 - 12:15 Steinerts: Lai uzvarētu motorsporta sacensībās, vajadzīga arī veiksme
Mārtiņš Steinerts. Foto: Go4speed.lv

No Amerikas, kur notikusi Pasaules kausa izcīņa kartingā "Rotax Grand Finals", atgriezies autosportists Mārtiņš Steinerts. Kā portālam pastāstīja Sanita Pelēķe, tad puisis Latvijas godu aizstāvējis DD2 klasē, kurā kopā ar viņu par uzvaru sacentās vairāk nekā 70 citu valstu kartinga čempioni. "Konkurence DD2 klasē ar katru gadu kļūst lielāka. Uz starta stājas arvien spēcīgāki un spēcīgāki sportisti. Ja pirms dažiem gadiem šajā klasē bija aptuveni desmit labu braucēju, tad tagad jau vairāk kā 30. Zinot šo faktu, arī es katru gadu trenējos vēl vairāk un, aizlidojot uz Ameriku, biju gatavs finišēt pirmajā desmitniekā!" stāsta Mārtiņš Steinerts.

Pirmajās sacensību dienās dalībnieki aizvadīja treniņus, kvalifikāciju un "Heat" braucienus. Lai arī treniņos un kvalifikācijā Mārtiņam izdevās uzrādīt labus rezultātus, pirmais "Heat" brauciens bija neveiksmīgs. Steinerts, veicot apdzīšanu, nesadalīja trasi ar konkurentu, sagriezās un apstājās trases vidū. Jau nākamajā brīdī Steinerta kartingā ietriecās cits dalībnieks, tādējādi nācās izstāties. "Pēc avārijas šķita, ka sacensības beigušās. Kartings bija sasists, rāmis salocīts. Griezāmies pie kartu ražotājrūpnīcas speciālistiem, kuri palīdzēja kartingu sataisīt tā, lai varu vismaz startēt," pārdomās dalās Steinerts.


Šī gada pasaules čempions - Sims Jodviršis. Foto: Retro Grouch

Lai arī ar saliektu kartingu izcilus rezultātus uzrādīt nav iespējams, otrais "Heat" brauciens Mārtiņam veiksmīgs. Viņš finišēja vienpadsmitais. Trešajā, noslēdzošajā "Heat" braucienā Mārtiņš Steinerts  finišēja četrpadsmitais.

Saskaitot visu "Heat" braucienu punktus, Mārtiņš Steinerts no 72 braucējiem DD2 klasē ierindojās 35.vietā. Diemžēl tas bija par maz, lai uzreiz tiktu finālā. Mārtiņam bija jāstartē otrās iespējas braucienā, no kura uz finālu tiek tikai seši ātrākie. Otrās iespējas braucienā Mārtiņu piemeklē kārtējā neveiksme. Amerikas braucējs veic falšstartu un ietriecas stāvošajā Steinerta kartingā. Apskatot kartu, viss bija kārtībā un tika dots atkārtots starts. Tajā Mārtiņš finišēja piektajā vietā, kas nozīmēja, ka viņš iekļūst pirmo 34 finālistu skaitā.

Pēc tam sekoja pusfināla brauciens, lai noskaidrotu starta pozīcijas finālam. Starts padevās veiksmīgs, taču pēc desmit apļiem tika konstatēts sabojāts riepas ventilis, tādējādi no esošās 20 vietas nācās izstāties, jo viena no priekšējām riepām nolaida gaisu.


Foto: kartcom.com

Fināls tika sākts no 27. starta vietas, kur Mārtiņš veiksmīgi sasniedz finišu un izcīna 19.vietu! "Lai uzvarētu motoru sporta sacensībās, vajadzīga arī veiksme! Tās šoreiz man ļoti pietrūka. Pēc daudzajām un dažādajām ķibelēm esmu apmierināts ar izcīnīto 19.vietu, jo sacensības varēja beigties jau pēc pirmā "Heat" brauciena. Tagad jāturpina trenēties, lai nākamgad varu startēt Eiropas čempionāta DD2 klasē, kā arī Latvijas un Baltijas sacensībās, nobeidz sportists.

Par pasaules čempionu prestižākajā klasē DD2 kļuva lietuvietis Sims Jodviršis. DD2 Masters klasē Latvijas pārstāvis Iļja Aļošķins izstājās pēc veiktiem pieciem apļiem.

Atgādinām, ka 2012. gadā, kad pasaules kartinga čempionāts notika Portugālē, otro vietu šajā pašā klasē izcīnīja Latvijas pārstāvis Konstantīns Calko.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT

Rezultāti:
1. Simas Juodvirsis LTU 
Energy Racing LT 20 18:31.560 
2. Joey Wimsett USA Maxspeed Group 20 +2.870
3. Oriol Dalmau Caballer 
SPA Motor Club Deportivo Creixell 
20 
+2.905
4. Simon Wagner AUT M-Tec Praga Racing 20 +3.990
5. Thomas Arme GBR AIM Motorsport 20 +5.108
8. Ferenc Kancsar HUN KMS Europe 20 +5.369
... ... ... ... ... ...
19. Mārtiņš Steinerts LAT Steinerts RT 20 +15.695

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png