profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Maskavas rallija šovā un Krievijas F1 posmā strādās latviešu tiesneši

Go4speed 20.04.2017 - 11:47 Maskavas rallija šovā un Krievijas F1 posmā strādās latviešu tiesneši
Foto: Scuderia Ferrari

No 29.-30.aprīlim Krievijā, Sočos, tiks aizvadīts ceturtais F1 pasaules čempionāta posms. Ceturto gadu pēc kārtas šajā posmā starp tiesnešiem būs arī latvieši - Latvijas automobiļu federācijas Tehniskā dienesta vadītājs Ģirts Auziņš un Jānis Zeķītis.

Pirms F1 posma Auziņš ceturto reizi tiesneša funkcijas pildīs Maskavas rallija šovā, kurā šogad startēs arī latviešu sportisti. Lai arī šīs ir šova sacensības, Auziņš portālam Go4speed atzina, ka pārbaudes tāpat esot ļoti stingras.

''Maskavas rallija šovā pārbaudes ir visas tās pašas. Lai arī tas vairāk ir kā šovs, drošība viņiem ir pirmajā vietā,'' saka Ģirts Auziņš. Pēc šīm sacensībām Ģirts dosies uz Sočiem, lai ceturto reizi pildītu tiesnešu funkcijas šajās sacensības. Kā pagājušajā gadā teica Ģirts, tad tiesneši (uz vienu komandu pagājušajā gadā bija divi tiesneši) visu laiku atrodas komandu boksos un pieskata visu, ko komandas dara. Arī šeit ir lietas, ko tās drīkst mainīt un ir lietas, ko var mainīt tikai, saskaņojot rakstisku atļauju. Pagājušajā gadā Auziņš savus pienākumus veica ''Ferrari'' boksos.


Ģirts Leimans, Jānis Zeķītis un Ģirts Auziņš. Foto: No Personīgā arhīva

''Pārbaudes F1 ir ļoti stingras. Tur ir viens liels kosmoss. Taču liels prieks, ka ceturto reizi varēšu būt viens no tiesnešiem arī F1. Galvenais ir nevis tas, ka tu F1 kā tiesnesis esi bijis vienu reizi, bet tas, ka tevi nākamajā gadā aicina atkārtoti, kas liecina par to, ka tu savu darbu esi veicis ļoti labi. Man šī būs jau ceturtā reize, kas nozīmē to, ka no manas puses viss ir kārtībā un ar saviem pienākumiem tieku galā.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png