profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ķīnas F1 uzvar Hamiltons, itāļu sportistam otro dienu pēc kārtas smaga avārija

Go4speed 09.04.2017 - 10:42 Ķīnas F1 uzvar Hamiltons, itāļu sportistam otro dienu pēc kārtas smaga avārija
Antonio Džiovinaci formula pēc avārijas. Foto: @bbcf1

F1 pasaules čempionāta otrā posma kvalifikācijā Ķīnā, Šanhajas trasē, sestdien uzvaru izcīnīja "Mercedes" pilots Luiss Hamiltons. Otrajā vietā finišēja F1 čempionāta līderis Sebastians Fetels no "Ferrari", bet trešajā vietā - Valteri Botass.

Brīdī, kad sākās sacīkstes, nelija, taču trase bija mitra, jo pirms tam bija nolijis. Visi sportisti izvēlējās trasē doties ar pusslapjām riepām, kamēr Karloss Sainss nolēma doties ar slikiem.

Starts aizritēja mierīgi, taču nedaudz vēlāk pēc nelielas sadursmes no trases izslīdēja sezonas debitants Lenss Strols ("Williams"), kuram sacīkstes bija beigušās. Tajā brīdī tika aktivizēta virtuālā drošības mašīna, ko daļa braucēju sāka izmantot, lai dotos boksos un mainītu riepas.

Drīz vien virtuālā drošības mašīna tika deaktivizēta un sacīkstes atsākās ar pilnu jaudu, taču pēc neilga brīža pēdējā līkumā saslīdēja un barjerā visai spēcīgi ietriecās Antonio Džiovinaci, kurš aizstāj Paskālu Verleinu "Sauber" komandā. Pēc šīs avārijas trasē devās drošības mašīna. Arī šajā brīdī vairums sportistu nolēma likt slikus. Jāatzīmē, kamēr sportisti brauca aiz drošības mašīnas, tikmēr trasē sagriezās Botass, kurš no piektās vietas atkrita uz 12.pozīciju. Jāpiebilst, ka gandrīz tādu pašu avāriju šajā pašā līkumā Džiovinaci piedzīvoja sestdienas kvalifikācijā.

Džiovinaci avārija kvalifikācijā:


Džiovinaci avārija sacīkstēs:


Vēlāk drošības mašīna devās malās un sacīkstes varēja turpināties. 14.aplī līderis bija Hamiltons, kuram 1,3 sekundes zaudēja Makss Verstapens, bet piecas sekundes atpalika Dniels Rikjardo. Ceturto un piekto vietu ieņēma ''Ferrari'' braucēji – Kimi Raikonens un Fetels.

20.aplī no sacīkstēm izstājās Daņila Kvjats, kamēr Fetelam izdevās apdzīt Raikonenu, kurš ik pa laikam sūdzējās par tehniskām problēmām. Jau pēc diviem apļiem Fetels noķēra trešajā vietā esošo Rikjardo, kuru jau pēc pāris līkumiem sīvā cīņā arī izdevās apdzīt un pakāpties uz trešo vietu. 29.aplī Fetels noķēra Verstapenu, kurš starta finiša taisnē, kur sportistiem ir jāsabremzējas no 330 km/h uz 80 km/h, kļūdījās bremzēšanā, ko izmantoja Fetels, kurš pakāpās uz otro vietu. Jau tā paša apļa beigās Verstapens devās boksos pēc jaunām riepām, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz sesto vietu, priekšā Fernando Alonso, kurš diemžēl 35.aplī bija spiests izstāties.


Luiss Hamiltons. Foto: facebook.com/Formula1

Šajā pašā 35.aplī boksos devās Fetels, kurš kopvērtējumā atkrita uz trešo vietu, piekāpjoties līderim Hamiltonam un komandas biedram Raikonenam. Jau nākamajā aplī pēc jaunām riepām boksos devās Hamiltons, kurš trasē atgriezās pirmajā pozīcijā. Vēlāk boksos devās arī Raikonens, kurš pēc tam atkrita uz sesto vietu, taču jau pavisam drīz viņš apdzina Sainsu un pacēlās uz piekto vietu.

Turpinājumā vairs nekas nemainījās un pirmo uzvaru šogad un 54.karjerā izcīnīja Hamiltons. Otrais finišēja Fetels, bet trešais - Verstapens, kuram pēdējos apļos bija sīva cīņa ar komandas biedru Rikjardo. Jāatzīmē, ka Verstapens līdz trešajai vietai aizcīnījās no 16.starta pozīcijas.

Ķīnas F1 posma rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png