profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Lielbritānijas GP pirmā apļa sadursmēm neviens pilots netiks sodīts (VIDEO)

Go4speed 07.07.2015 - 12:22 Pēc Lielbritānijas GP pirmā apļa sadursmēm neviens pilots netiks sodīts (VIDEO)
Foto: autosport.com

Nedēļas nogalē aizvadītajās F-1 sacīkstēs Lielbritānijā par visiem parāks kā kvalifikācijā, tā arī sacensību dienā bija mājinieks Luiss Hamiltons. Vairākiem braucējiem neveiksmīgs bija pirmais sacīkšu aplis, kad trase tiem izrādījās par šauru un nācās iekļūt vairāku formulu sadursmē.

Sacensību dienā saule mijās ar mākoņiem un braucējiem sevi bija jāpierāda arī slapjā trasē. Lieliski tas izdevās Luisam Hamiltonam, kurš sacensības neveiksmīgi uzsāka no pirmās pozīcijas, ātri vien nokrītot uz trešo vietu, taču līdz ar lietus iestāšanos, pārliecinoši aizvadīja atlikušās sacīkstes un finišēja pirmajā vietā, aiz sevis atstājot komandas biedru Niko Rosbergu. Arī Rosbergs uz slapjā trases seguma rādīja pārliecniošu sniegumu, apsteidzot Valterī Botas un Felipi Masu, kuriem šādos apstākļos gāja ievērojami grūtāk.

Pārsteidzoši lieliski sacīkstes iesākt izdevās Felipem Masam, kurš ar izcilu starta izrāvienu no trešās vietas izvirzījās vadībā. Arī Valterī Botas pārsteidza abus “Mercedes” braucējus, cieši sekojot Masam un ieņemot otro pozīciju, taču drīz vien Hamiltons atguvās un pacēlās uz otro vietu. Drīz vien sacīkstes tika piebremzētas dēļ drošības mašīnas izbraukšanas trasē, kam par iemeslu bija vairāku formulu sadursme vienā no asajiem trases līkumiem.

“Red Bull” braucējs Rikiardo ieņēma līkuma iekšmalu un uztriecās ārpusē esošajai Romāna Grožēna “Lotus” formulai jau sacīkšu pirmajā aplī. Tā kā burzma bija salīdzinoši liela, Grožēna formula ieskrēja komandas biedra Pastora Maldonado formulā, spēcīgi bojājot abas formulas, kas nozīmēja to, ka “Lotus” komandai šīs sacīkstes bija beigušās. Fernando Alonso šiem braucējiem atradās aizmugurē un centās izvairīties no sadursmes, kā rezultātā sagrieza savu formulu un trāpīja sava komandas biedra Džensona Batona pilotētajā formulā pietiekoši stipri, lai liegtu viņam dalību turpmākajās sacīkstēs. Sacensību tiesneši šajā situācijā izvēlējās nevienu nesodīt, to komentējot kā neveiksmīgu sadursmi: “Pēc visu sadursmē iesaistīto braucēju uzklausīšanas, tika izlemts, ka nevienu braucēju šajā situācijā nevar vainot.”

Pēc tam, kad drošības mašīna atstāja trasi, Hamiltons parāk agresīvi centās apsteigt Masu, kā rezultātā vienā no trases līkumiem izbrauca pārāk plati, līdz ar to viņu apsteidza aizmugurē esošais Valterī Botas. Tā kā abi “Williams/Mercedes” braucēji atradās vadībā, komanda braucējiem paziņoja, ka jāstrādā kopā, lai noturētu vadību, tādējādi līdz pat boksu apmeklējumam “Mercedes” braucējiem neizdevās apsteigt sacīkšu līderus.

Pēc boksu apmeklējuma Hamiltons uzrādīja pietiekoši labus laikus, lai apdzītu visus priekšā esošos braucējus, izvirzoties sacīkšu vadībā un tur noturoties līdz pat sacīkšu beigām. Mirkli pēc tam, kad visi braucēji bija veikuši boksu apmeklējumu, papildu galvassāpes sagādāja lietus, taču Niko Rosbergam tā nebija problēma un viņš spēja apsteigt gan Botas, gan arī Masu, kā arī ievērojami samazināt laika atstarpi no priekšā esošā komandas biedra Hamiltona. Sacensību līderis gan tik viegli nepadevās un veica stabilus un ātrus apļu laikus, saglabājot pirmo pozīciju.

Šobrīd kopvērtējumā vadībā atrodās Luiss Hamiltons, kuram seko komandas biedrs Niko Rosbergs. Abi “Mercedes” braucēji visā sezonas garumā uzrādījuši pārliecinošu sniegumu un ātrus apļu laikus, nodrošinot arvien lielāku pārsvaru pār citiem braucējiem.

Nākošās F-1 sacīkstes norisināsies 26. jūlijā, Ungārijā.



Lielbritānijas GP sacīkšu rezultāti:
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m27.729s
2 Nico Rosberg Mercedes 10.956s
3 Sebastian Vettel Ferrari 25.443s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 36.839s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m03.194s
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m03.955s
7 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m18.744s
8 Kimi Raikkonen Ferrari +1 aplis
9 Sergio Perez Force India/Mercedes +1 aplis
10 Fernando Alonso McLaren/Honda +1 aplis
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari +1 aplis
12 Roberto Merhi Marussia/Ferrari +3 apļi
13 Will Stevens Marussia/Ferrari +3 apļi
- Carlos Sainz Toro Rosso/Renault Elektrisks defekts
- Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Electrisks defekts
- Max Verstappen Toro Rosso/Renault Izstājās
- Jenson Button McLaren/Honda Sadursme
- Romain Grosjean Lotus/Mercedes Sadursme
- Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Sadursme
- Felipe Nasr Sauber/Ferrari Nestartēja

Braucēju kopvērtējums:
1 Lewis Hamilton 194
2 Nico Rosberg 177
3 Sebastian Vettel 135
4 Valtteri Bottas 77
5 Kimi Räikkönen 76
6 Felipe Massa 74
7 Daniel Ricciardo 36
8 Daniil Kvyat 27

Konstruktoru kopvērtējums:
1 Mercedes 371
2 Ferrari 211
3 Williams/Mercedes 151
4 Red Bull/Renault 63
5 Force India/Mercedes 39
6 Lotus/Mercedes 29
7 Sauber/Ferrari 21
8 Toro Rosso/Renault 19

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png