profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Austrijas GP uzvar Rosbergs, Raikonenam un Alonso iespaidīga avārija (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 21.06.2015 - 19:13 Austrijas GP uzvar Rosbergs, Raikonenam un Alonso iespaidīga avārija (FOTO)
Raikonena un Alonso formula pēc avārijas. Foto: ftw.usatoday.com

Svētdien Austrijā tika aizvadīts kārtējais F1 posms. Ar veiksmīgu apdzīšanas manevru jau sacīkšu pirmajā līkumā vadībā izvīrzījās pagājušā gada Austrijas GP uzvarētājs Niko Rosbergs, apdzenot kopvērtējuma līderi un savu komandas biedru Luisu Hamiltonu. Aiz abiem “Mercedes” braucējiem finišēja Felipe Masa, kuram šis ir sezonas pirmais pjedestāls.

Pēc šīs uzvaras Rosbergs samazināja Hamiltona kopvērtējuma pārsvaru līdz desmit punktiem, iepriekšējo 17 punktu vietā. Rosberga formulu sacīkšu pēdējos apļos piemeklēja nelielas tehniskas problēmas, kad no tās riepām radušās ievērojamas vibrācijas. Turpretim arī Hamiltons zaudēja svarīgas piecas sekundes, iegūstot sodu par baltās līnijas šķērsošanu, atstājot boksu apmeklējumu, taču pārsvars pār Masu bija pietiekošs, lai saglabātu otro vietu.


Foto: autosport.com

''Man izdevās lielisks starts, kā arī sanāca nosargāt savu vadību pirmajos līkumos. Es biju priecīgs iegūt šo iespēju, lai apdzītu Hamiltonu un šodien viss izdevās lieliski!” par savu trešo uzvaru šosezon izteicās Niko Rosbergs. “Niko šodien veica fantastisku darbu. Viņš bija ātrāks visā sacīkstē. Man bija patiesi slikts sākums un pēc tā es centos, cik spēdams,” Luiss Hamiltons atzina, ka Niko šodien bija pārāks.

Neveiksmīgi iesākās un tūlīt pat arī noslēdzās Kimi Raikonena un Fernando Alonso dalība Austrijas GP sacīkstēs, kad pēc pirmā līkuma Raikonens nespēja savaldīt savu formulu, tā uztriecās virsū Alonso formulai un ieslīdēja trases bortā. Alonso no šīs avārijas laikus nespēja izvairīties, kā rezultātā pacēlās gaisā un palika karādamies uz Raikonena formulas. No avārijas abi braucēji devās bez traumām un bez savstarpēja konflikta.


Foto: ekrānšāviņš no video ar avāriju

Sebastians Fetels pārliecinoši turējās trešajā vietā, taču savā boksu apmeklējumā viņa formulai radās problēmas ar aizmugurējā labā riteņa nomontēšanu, kas lika Fetelam ilgāk uzkavēties boksos. Tieši pēc šīs kļūdas Fetels no boksu apmeklējuma atgriezās nu jau ceturtajā vietā aiz Felipes Masas, kurš sacensības noslēdza trešajā vietā. Cīņā par piekto vietu iesaistīts bija Valterī Botas, kuram neveiksmīgo boksu apmeklējumu dēļ divas reizes bija jāapdzen “Force India” braucējs Niko Hulkenbergs.

Nervu kutinošs apdzīšanas manevrs sekoja cīņā par septīto vietu, kad pēc garās starta/finiša taisnes savu formulu gandrīz nenovaldīja “Lotus” braucējs Pastors Maldonado, kamēr Makss Verstapens centās nosargāt līkuma iekšmalu. Maldonado izdevās savākt savu formulu, taču Verstapens bremzēt iesāka pārāk vēlu un daļu bremzēšanas ceļa veica ar sabloķētiem riteņiem, kā rezultātā izslīdēja ārpus trases un pazaudēja septīto vietu.

Piecu sekunžu sodu šajās sacīkstēs nopelnīja arī Romāns Grožēns, kam par iemeslu bija ātruma pārkāpšana boksu apmeklējuma laikā. Taču šis sods neko neietekmēja, jo Romāns izstājās vienā laikā ar “Toro Rosso” pilotu Karlosu Sainzu, ar kuru saķērās vienā no līkumiem cīņā par 9. vietu un vēlāk ziņoja par problēmām ar formulas ātrumkārbu. Līdz ar šo braucēju izstāšanos, devīto vietu ieguva Serhio Perezs, kurš neveiksmīgo kvalifikācijas braucienu dēļ startēja tikai no 16. pozīcijas un atkārtoja Austrālijā iegūto augstāko rezultātu – 9. vietu.

Pirmo desmitnieku noslēdza Daniels Rikiardo, kurš tikai sacensību pēdējos posmos apsteidza “Sauber” komandas braucēju Felipi Nasru, kurš attiecīgi aiz sevis atstāja sodu nopelnījušo “Red Bull” braucēju Daņilu Kvatu.


No kreisās: Luiss Hamiltons, Niko Rosbergs, Felipe Masa, Foto: autosport.com

Raikonena un Alonso sadursme:


Rezultāti:

1 Nico Rosberg Mercedes 1:30:16.930
2 Lewis Hamilton Mercedes +8.800
3 Felipe Massa Williams/Mercedes +17.573
4 Sebastian Vettel Ferrari +18.181
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +53.604
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes +1:04.075
7 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes +1 Aplis
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault +1 Aplis
9 Sergio Perez Force India/Mercedes +1 Aplis
10 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +1 Aplis
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari +1 Aplis
12 Daniil Kvyat Red Bull/Renault +1 Aplis
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari +2 Apļi
14 Roberto Merhi Marussia/Ferrari +3 Apļi
- Romain Grosjean Lotus/Mercedes izstājās
- Carlos Sainz Toro Rosso/Renault izstājās
- Jenson Button McLaren/Honda izstājās
- Will Stevens Marussia/Ferrari izstājās
- Kimi Raikkonen Ferrari avarēja
- Fernando Alonso McLaren/Honda avarēja

Labāko braucēju kopvērtējums pēc Austrijas GP:
1 Lewis Hamilton 169
2 Nico Rosberg 159
3 Sebastian Vettel 120
4 Kimi Raikkonen 72
5 Valtteri Bottas 67
6 Felipe Massa 62
7 Daniel Ricciardo 36
8 Daniil Kvyat 19
9 Nico Hulkenberg 18
10 Romain Grosjean 17

Konstruktoru kopvērtējums:
1 Mercedes 328
2 Ferrari 192
3 Williams/Mercedes 129
4 Red Bull/Renault 55
5 Force India/Mercedes 31
6 Lotus/Mercedes 29
7 Sauber/Ferrari 21
8 Toro Rosso/Renault 19
9 McLaren/Honda 4
10 Marussia/Ferrari 0
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png