profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA prezidents Žans Tods: Alkohola reklāmas F-1 nepazudīs

Go4speed 29.05.2015 - 00:19 FIA prezidents Žans Tods: Alkohola reklāmas F-1 nepazudīs
FIA prezidents Žans Tods. Foto: pitpass.com

Pirms nedēļas aktuāls kļuva Eiropas Alkohola Politikas biedrības (European Alcohol Policy Alliance) “Eurocare” izvirzītais jautājums par alkohola reklāmu izslēgšanu no F-1 sacīkstēm. FIA (Starptautiskā Automobiļu federācija) prezidents Žans Tods nāca klajā ar īsu un konkrētu atbildi: “tas nav iespējams”.

Sociālā grupa “Eurocare” strādā pie alkohola aizliegšanas un ar to saistīto seku samazināšanu Eiropā. Ar publisku vēstuli 2014. gadā “Eurocare” pirmo reizi vērsās pie Žana Toda, cenšoties uzlabot situāciju Eiropā un samazinot gadījumu skaitu, kad automašīnas tiek vadītas alkohola reibumā. Grupa pieprasīja pilnīgu alkohola reklāmu cenzūru, lai tās neparādītos F-1 sacīkstēs.


“Martini” reklāma uz Williams formulām, Foto: autoblog.com

Vēl mirkli pirms vēstule tika saņemta, Force India paziņoja par jaunu sponsoru ar alkoholisko dzērienu ražotāju “Smirnoff”, kam sekoja Williams komandas sadarbība ar “Martini” un McLaren komandas saistība ar partneri “Johnny Walker”, kas vietām tiek saukts par “sporta oficiālo viskiju”. Tieši šo komandu reklāmas tika uzsvērtas visvairāk, atklājot, ka ik pēc 5 sekundēm kāda no šīm reklāmām bija redzama skatītājiem.

“Esmu pilnībā pret sēšanos pie stūres alkohola reibumā, taču katrai valstij ir jāpadara savs. Alkoholu nevar aizliegt, tas nav iespējams, taču var izglītot cilvēkus nesēsties pie stūres alkohola reibumā. Mēs pie tā strādājam ļoti cītīgi, jo zinām, cik tas ir svarīgs temats,” par nopietno situāciju Internacionālajā Transporta forumā Leipcigā izteicās Žans Tods. FIA prezidents izteicās, ka federācija spēj rīkoties tikai “Globālā Ceļu drošības plāna” (Action for Road Safety) apmēros un pilnībā izslēgt alkoholisko dzērienu sponsorsaistības nav viņu spēkos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png