profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportiste: Pienāks laiks, kad autosportā brauks vairāk dāmas

Go4speed 18.04.2015 - 15:01 Sportiste: Pienāks laiks, kad autosportā brauks vairāk dāmas
Tatjana Kalderona. Foto: revistamomentos.com

Arvien biežāk F1 komandas piesaista daiļā dzimuma pārstāves. Kamēr vieni ir sajūsmā par to, ka F1 ienāk arī dāmas, citi tikmēr uzskata, ka sievietēm tur nav vietas. Jau ziņojām, ka nesen F1 komanda "Lotus" paziņoja, ka par tās vienības attīstības programmas braucēju kļūs GP3 čempionāta dalībniece Karmena Horda. Par šādu lēmumu ļoti izbrīnīti bija GP3 čempionāta dalībnieki un Hordas konkurenti, jo pēdējās sezonās 26 gadus vecā spāņu autosportiste, kura startēja GP3 čempionātā, šajā laikā nespēja izcīnīt nevienu ieskaites punktu, taču, neskatoties uz to, viņai atradās vieta "Lotus" komandā.

Nesen kārtējo ideju izteica F1 prezidents Bernijs Eklstouns, kurš izskata iespēju izveidot F1 pasaules čempionātu, kurā varētu sacensties tikai sievietes. Kamēr dažas sportistes ir par šādu ideju, citas uz to raugās skeptiski.


Karmena Horda. Foto: www.mirror.co.uk

''Neredzu pietiekami daudz sieviešu šādās sacīkstēs,'' saka 22 gadus vecā kolumbiešu sportiste Tatjana Kalderona. ''Mums neizdosies savākt pietiekami daudz braucēju. Un vispār, nav jēgas šādam sieviešu čempionātam, jo mēs nespēsim cīnīties visaugstākajā līmenī.

Sportiste atzīst, ka, ja kāda sieviete brauktu F1, tad tas būtu lielisks stimuls citām meitenēm pievērsties autosportam. ''Protams, mums vajag kādu, kas mūs iedvesmo, tāpēc būtu lieliski, ja F1 brauktu kāda sieviete. Ar katru gadu mēs kļūstam konkurētspējīgākas, tāpēc pienāks laiks, kad autosportā brauks vairāk dāmas.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png