profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alonso atklāj patiesos avārijas iemeslus

Go4speed 26.03.2015 - 16:14 Alonso atklāj patiesos avārijas iemeslus
Fernando Alonso. Foto: www.abc.es

Priecīga ziņa visiem McLaren F1 komandas līdzjutējiem, jo FIA oficiāli paziņojuši, ka Fernando Alonso varēs startēt Malaizijas F1 posmā. Divkārtējais F1 čempions izlaida gan pēdējos F1 testus, gan arī pirmo Austrālijas F1 posmu, taču tagad Alonso ir gatavs mesties cīņā.

Pēc testos piedzīvotās avārijas tika paziņots, ka avāriju izraisīja stiprās vēja brāzmas. Tāpat iepriekš izskanēja baumas, ka Alonso pirms avārijas saņēmis 600 vatu strāvas triecienu, pēc kā viņš uz mirkli piedzīvoja koncentrēšanās zudumu, kam sekoja smagā avārija.

Taču Alonso Malaizijā atklāja patiesos avārijas iemeslus. ''Trešajā līkumā man bija problēmas ar stūri, kas saslēdzās uz labo pusi un palika nekustīga. Bremzēju pēdējā brīdī un, lai arī nometu ātrumu no piektā uz trešo, es ieskrēju sienā,'' stāsta Fernando Alonso.

Tikmēr pieejamie dati šobrīd neapstiprina, ka bijušas problēmas ar stūri. ''Mums joprojām pietrūkst daži dati,'' saka Alonso, kurš piebilda, ka ir skaidrs tas, ka tajā brīdī esot bijušas problēmas ar formulu, kas šobrīd neparādās datos.

Tāpat Alonso noliedza izskanējušo informāciju, ka viņš, nākot pie samaņas, domāja, ka esot 1995.gads. ''No avārijas atceros visu - saulaino dienu, apļa laikus, regulējumus. Arī pēc avārijas biju pie samaņas, jo tobrīd sazinājos pa radio. Tikai neatliekamās palīdzības mašīnā vai trases medpunktā zaudēju samaņu. Taču ārsti teica, ka tas ir normāli, jo man tika iedoti medikamenti, kas domāti, lai mani varētu transportēt ar helikopteri un lai man varētu veikt pārbaudes. Tas ir normāli.''

Atgādināsim, ka nesen daži mediji ziņoja, ka par nestartēšanu Austrālijā Alonso kompensācijā no apdrošinātājiem saņems 1,8 miljonus eiro. Apdrošinātāji paziņoja, ka izmaksās prasīto naudu, ja tiks pierādīts, ka avārijas rezultātā nav vainīga komanda. Līdz ar to šobrīd nav zināms, vai Alonso tiešām saņems šo kompensāciju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png