profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 'Sauber' vienojas par mierizlīgumu - Gido van der Garde saņems 15 miljonus eiro

Go4speed 18.03.2015 - 13:51 F1 'Sauber' vienojas par mierizlīgumu - Gido van der Garde saņems 15 miljonus eiro
Gido van der Garde - bez startēšanas F1, bet ar 15 miljoniem. Foto: autosport.com

Kā ziņo mediji, tad Holandiešu autosportistam Gido van der Gardem un F1 komandai "Sauber" pēc garām pārrunām ir izdevies panākt mierizlīgumu. Atgādināsim, ka Van der Garde iesūdzēja "Sauber" tiesā par līgumsaistību nepildīšanu. 2014. gadā Van der Garde bija "Sauber" komandas oficiālais testpilots, kurš bija panācis vienošanos par startēšanu komandas sastāvā 2015. gadā. Taču pirms jaunās sezonas "Sauber" paziņoja, ka tās sastāvā brauks Markuss Ēriksons un Felipe Nasrs.

Nesen pasludinātajā spriedumā tika paziņots, ka "Sauber" komandai jāļauj holandiešu pilotam Gido van der Gardem startēt tās sastāvā 2015. gada F1 sezonā, taču vēlāk pēc abu pušu sarunām, kurās iesaistījās arī F1 boss Bernijs Eklstons, tika panākta vienošanās par mierizlīgumu un Van der Garde vairs nebūs "Sauber" vienības pilots.


van der Garde pie Sauber formulas stūres. Foto: facebook.com/giedovandergarde

Kā ziņo laikraksts De Volkskrant, tad Gido van der Garde no komandas saņems prāvu kompensāciju – 15 miljonus eiro. Protams, šis būs nopietns trieciens komandai. Kā ziņo f1.lv, tad salīdzinājumam jāsaka, ka abi komandas maksas piloti Markuss Ēriksons un Felipe Nasrs komandā kopā ienes 40 miljonus eiro, kamēr paša Van der Gardes pienesums saskaņā ar pērn noslēgto līgumu būtu bijis ‘tikai’ 8,5 miljoni eiro.

"Esam panākuši vienošanos ar komandu. Pēc mutiskām sarunām esam vienojušies, ka mans līgums ar komandu ir beidzies. Kā kaislīgam autosportistam šis man ir smags lēmums, tāpēc jūtos slikti un esmu vīlies. Visas karjeras laikā esmu smagi strādājis, lai sasniegtu savu sapni un startētu F1. Tagad mans sapnis ir atņemts, tāpēc, iespējams, manai F1 karjerai ir beigas. Tajā pašā laikā vēlos respektēt FIA, "Sauber" komandu, kā arī Nasra un Ēriksona intereses. Taču mana motorsporta karjera vēl nav beigusies. Apsēdīšos kopā ar savu menedžmenta komandu un izrunāsim nākotnes plānus. Gribētu startēs izturības sacīkstēs (WEC) un Lemānas 24 stundu braucienu sacīkstēs. Tāpat arī skatīsmies DTM virzienā, kur varētu braukt jau 2016.gadā," oficiālā paziņojumā paziņoja sportists.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png