profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons uzvar Abū Dabī un izcīna savu otro F1 čempiona titulu

Artūrs Virbulis 23.11.2014 - 16:57 Hamiltons uzvar Abū Dabī un izcīna savu otro F1 čempiona titulu
Luiss Hamiltons. Foto: Getty images

Šodien Abū Dabī ar Luisa Hamiltona („Mercedes") uzvaru un čempiona titula izcīņu noslēdzās pirmās formulas 2014. gada sezona. Viņa komandas biedrs un konkurents Niko Rosbergs piedzīvoja vairākas neveiksmes, nespējot sastādīt konkurenci.

Viss sākās jau startā, kad no pirmās vietās startējošajam Rosbergam neizdevās starts un viņam garām aiztraucās Hamiltons. Arī tālākajā sacensību gaitā Hamiltons kontrolēja to norisi, izveidojot 2-3 sekunžu lielu polsteri līdz Rosbergam. 25. aplī vācu pilotam vēl sākās problēmas ar dzinēju, jo darbību atteica 160 zirgspēkus attīstošais elektrodzinējs.  

Nākamo 30 apļu laikā Rosbergs no otrās vietas noslīdēja līdz 14. pozīcijai, kamēr Hamiltonam uz sacensību beigām bija jāuzmanās no ātri braucošā „Williams" pilota Felipe Masas. Masa pēdējos desmit apļos ar mīkstajām veica lielisku izrāvienu, tomēr ar to nepietika, lai apsteigtu Hamiltonu.   

Līdz ar to uzvaru izcīnīja nu jau divkārtējais F1 čempions Hamiltons, otrais Masa, bet trešajā vietā Masas komandas biedrs Valterī Bottas. Ar ceturto vietu sezonu Abū Dabī noslēdza Daniels Rikjardo („Red Bull"), piektais savās, iespējams, pēdējās F1 karjeras sacensībās palika Džensons Batons („McLaren"), savukārt sestā un septītā vieta „Force India" pilotiem Niko Hilkenbergam un Serhio Perezam.   

Fetels savas pēdējās sacensības pie „Red Bull" stūres pabeidza astotajā vietā, savukārt Alonso attiecīgi savās atvadu sacīkstēs no „Ferrari" finišēja devītais. Pēdējo punktu par desmito vietu ieguvu Alonso komandas biedrs Kimi Raikonens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png