profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Beidzot oficiāli: Alonso pamet Ferrari, viņa vietā nāk Fetels

Artūrs Virbulis 20.11.2014 - 13:31 Beidzot oficiāli: Alonso pamet Ferrari, viņa vietā nāk Fetels
Fetels (priekšplānā) un Alonso. Foto: Getty images

Pēdējos mēnešos vissliktāk glabātais F1 noslēpums beidzot ir oficiāli apstiprināts - spānis Fernando Alonso šī gada beigās pametīs „Ferrari" vienību un viņa vietā nāks „Red Bull" zvaigzne Sebastians Fetels. Šos paziņojumus itāļu komanda izplatījusi šodien, dienu pirms F1 Abū Dabī sezonas noslēguma brīvajiem treniņiem.

Pēc piecām kopā pavadītām sezonām Alonso un „Ferrari" ceļi šīs sezonas beigās šķirsies. Lai arī spānis, kurš 2005. un 2006. gadā izcīnīja savus pirmos un pagaidām vienīgos čempiona titulus, visus šos gadus rādīja lielisku sniegumu, viņam neizdevās izcīnīt tik ļoti kāroto titulu. 2010. un 2012. gadā Alonso bija tuvu tam, tomēr abas reizes viņam nācās piekāpties tieši Fetela un „Red Bull" priekšā.


Par to, kur viņš nākamgad startēs, Alonso vēl klusē. Foto: Sutton images

Pēdējos divos gados gan Alonso un „Ferrari" kombinācija sāka šķobīties, jo lēnās formulas dēļ panākumi izpalika. Divkārtējam čempionam šobrīd jau ir 33 gadi, un viņam vairs nav laika gaidīt, kamēr itāļu vienība atkal atgriezīsies uz uzvarētāju ceļa. „Tas bija grūts, bet jau no paša sākuma pārdomāts lēmums. Daļa no manas sirds vienmēr piederēs lecošajam zirgam," tā Fernando Alonso. Par to, uz kuru komandu viņš dosies, Alonso neatklāja, tomēr visticamākā iespēja ir, ka viņš atgriezīsies „McLaren", kur viņš startēja jau 2007. gadā. Jāatzīmē, ka britu komanda nākamgad vairs nestartēs ar „Mercedes" agregātiem, bet gan ar jaunajiem  „Honda" dzinējiem.

Fetels, kuram šobrīd vēl ir tikai 27 gadi, turpretim izcīnījis jau četrus F1 titulus ar „Red Bull", tādēļ viņam ir laiks un vēlēšanās piedalīties „Ferrari" augšāmcelšanās procesā. Daudzi šajā vācieša pārejā noteikti velk paralēles ar Mihaela Šūmaheru, kurš pēc diviem tituliem ar „Benetton" 1996. gadā pārgāja uz nīkuļojošo itāļu komandu. Vēsture mēs zinām - Šūmahers komandu aizveda līdz pieciem tituliem pēc kārtas (2000.-2004.).


Iespējams, ka trīs labākie pēdējās divdesmitgades F1 piloti. Foto: Getty images

„Es nākamo savu pirmās formulas fāzi pavadīšu kopā ar „Ferrari". Un tas man nozīmē mana dzīves sapņa piepildīšanu. Kad es vēl biju bērns, Mihaels Šūmahers sarkanajā mašīnā bija mans lielākais elks. Un tagad man ir neiedomājams gods beidzot tikt pie iespējas startēt ar „Ferrari". „Ferrari" ir lieliska vēsture un tradīcijas šajā sportā. Es esmu nenormāli motivēts palīdzēt komandai atgriezties augšgalā. Es likšu lietā gan sirdi, gan prātu, lai tas izdotos," tā Sebastians Fetels.

Itāļu komanda šogad tik tiešām ir piedzīvojusi lielas pārmaiņas, jo bez Alonso „Ferrari" pametuši arī tās ilggadējais prezidents Luka di Montecemolo, F1 komandas vadītājs Stefano Domenikali un dzinēju nodaļas vadītājs Luka Marmorini. Fetels nākamgad itāļu vienībā startēs kopā ar Kimi Raikonenu, kurš pats iepriekš intervijās atzinis, ka viņam no F1 pilotiem vislabākās attiecības esot tieši ar Fetelu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png