profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels lamājas par lēno Kobajaši un nelaiž garām komandas biedru (VIDEO)

Artūrs Virbulis 22.04.2014 - 19:11 Fetels lamājas par lēno Kobajaši un nelaiž garām komandas biedru (VIDEO)
Sebastians Fetels. Foto: Sutton images

Pēc pēdējo gadu dominances un četriem čempiona tituliem šī sezona Sebastianam Fetelam iesākusies pilnīgi pretēji. Nepietiek ar to, ka „Mercedes" ir ievērojami ātrāki par „Red Bull", arī jaunais komandas biedrs Daniels Rikjardo ar savu ātrumu Fetelam sagādā galvassāpes.

Pagājušās nedēļas nogales Ķīnas lielās balvas izcīņā četrkārtējam čempionam jau otro reizi šosezon no „Red Bull" boksiem bija jādzird pavēle par Rikjardo palaišanu garām. Kas bija noticis? 25. aplī Rikjardo, kurš startā bija zaudējis vairākas pozīcijas, ar trīs apļus jaunākām riepām pietuvojās Fetelam un vēlējās viņu apdzīt.

Pēc uzaicinājuma palaist garām komandas biedru, starp Fetelu un viņa sacīkšu inženieri sekoja šekojoš dialogs:
Fetels: „Uz kādām riepām viņš ir?"
Inženieris: „Medium (tādas pašas kā Fetelam), bet par trīs apļiem jaunākas."
Fetels: „Pats vainīgs (angļu val. - tough luck)."


Fetels vēl pirms Rikjardo. Foto: Sutton images

Pēc vēl sarunām un noskaidrošanas, ka viņam paredzēta atšķirīga stratēģija (3, nevis 2 boksu apmeklējumi), Fetels tomēr palaida garām savu jaunāko komandas biedru. Šīs sarunas risinājās viena apļa ietvaros, tādējādi Rikjardo bija spiests vienu apli zaudēt laiku aiz lēnāk braucošā komandas biedra. „Tas, ka tas nav patīkami, tas ir skaidrs, bet es pakļaujos komandai," tā Sebastians Fetels par „Red Bull" pavēli.

Beigās gan izrādījās, ka arī Fetels boksos pabija vien divas reizes, jo situācija trasē ar konkurentu daudzumu aizmugurē neļāva veiksmīgi izpildīt trīs boksu apmeklējumu stratēģiju. Lai arī Rikjardo zaudēja laiku tikai vienā aplī, iespējams, ka tieši šīs sekundes būtu bijušas izšķirošas cīņā par pjedestālu - 24 gadus jaunais austrālis sacensību beigās atradās vien 1,2 sekundes aiz trešajā vietā finišējušā Fernando Alonso („Ferrari").


Zīmīgi - Fetels ar „Caterham" formulu TV fonā. Foto: Sutton images

„Red Bull" vadītājs Kristians Horners aizstāv savu šobrīd ārpus formas esošo zvaigzni: „Viņš ir sacīkšu pilots un kā tāds viņš sākotnēji gribēja zināt, ar kādām riepām Daniels brauc. Mēs, protams, cenšamies noķert priekšā esošos. Viņi brauc sacīkstes komandas labā. Un abi to saprot. Mūsu mērķis ir maksimizēt mūsu iespējas. Un ar Danielu šoreiz mums bija labākas iespējas."

Tomēr to, cik neapmierināts ar esošo situāciju ir Fetels, varēja dzirdēt 35. aplī, kad viņu apdzina iepriekš par apli apdzītais Kamui Kobajaši („Caterham"): „Vai tas ir joks? Nē, nopietni! Pasakiet viņam, lai viņš vācas malā. Ar jaunām riepām, protams, ka viņš ir ātrāks. Pēc diviem apļiem viņš atkal būs ceļā."


Nikijs Lauda un Kristians Horners. Foto: Sutton images

Tam visam pa virsu vēl viens no „Mercedes" vadītājiem, bijušais čempions Nikijs Lauda savā „RTL" kanāla eksperta lomā par Fetelu izteicās šādi: „Viņš, protams, pagātnē ir lutināts ar uzvarām, bet snieguma šobrīd nav. Viņš ir aizmirsis, kā jābrauc auto. Braukšanu nē, bet braukšanu ar konkrēto auto. Un pie tā viņam tagad ir jāstrādā." Tomēr beigās Lauda atzīst, ka „viņš zina, kā atrisināt problēmas. Sebastians tagad visu pārdomās un nākamajās sacīkstēs atkal būs ātrāks".

Arī Fetels saprot, ka šobrīd viņš nav labākajā situācijā, tomēr viņš negrasās padoties. „Ar sūdzēšanos mēs arī nekur tālāk netiksim. Skaidrs ir, ka es šobrīd ar savu „buku" netieku tik labi galā, bet skaidrs ir arī tas, ka es noteikti neesmu aizmirsis, kā jābrauc. Auto ir neticami augsts potenciāls un mums vienkārši jāstrādā vēl smagāk, lai tiešām izspiestu visu no tā," optimistiski noskaņots ir pēdējo gadu F1 līderis.

Fetela saruna ar inženieri par Rikjardo laišanu garām:


Fetels par Kobajaši manveru:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png