profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltonam trešā uzvara pēc kārtas, Ferrari ar Alonso pirmais pjedestāls

Artūrs Virbulis 20.04.2014 - 12:32 Hamiltonam trešā uzvara pēc kārtas, Ferrari ar Alonso pirmais pjedestāls
Luiss Hamiltons. Foto: Mark Ralston/AFP

Pēc izcili aizraujošām sacīkstēm Bahreinā šodienas posms Ķīnā tika gaidīts ar lielu nepacietību. Tomēr sīvas un agresīvas cīņas šodien bija retums, tā vietā Luiss Hamiltons („Mercedes") svinēja pārliecinošu uzvaru, bet otrajā vietā Niko Rosbergs, atnesot trešo „Mercedes" dubultuzvaru pēc kārtas.

Ja Hamiltonam izdevās labs starts, tad Rosbergs tieši pretēji atkrita no ceturtās uz septīto vietu. Rosbergs pirmajā līkumā piedzīvoja vieglu sadursmi ar Valterī Bottas („Williams"), tāpat arī otrs „Williams" pilots Felipe Masa vizuāli iespaidīgi saskārās ar bijušo komandas biedru Fernando Alonso („Ferrari"). Tomēr visi četri spēja turpināt sacīkstes.


Startā notika vairākas sadursmes. Foto: Sutton images

Hamiltons līdzīgi kā pēdējās sacīkstēs jau līdz ar pirmajiem apļiem spēja atrauties, braucot par teju sekundi aplī ātrāk nekā pārējie sekotāji. Rosbergs tikmēr piektajā aplī bija spējis atgūt divas pozīcijas un apdzīt Niko Hilkenbergu („Force India") un Masu.

Lielākais pirmo boksu apmeklējumu zaudētājs bija tieši Masa, tādēļ, ka viņu „Williams" mehāniķi sākotnēji bija sajaukuši riepas un beigās vēl piedzīvoja problēmas ar kreisā aizmugurējā riteņa pieskrūvēšanu. Tādējādi 20 sekunžu vietā Masa boksos pavadīja teju minūti, kas nozīmēja, ka viņa sacīkstes bija sabojātas (beigās 15. vieta).


Felipe Masa. Foto: Sutton images

Savukārt lielākais uzvarētājs pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem bija Alonso, kurš pakāpās par pāris pozīcijām un kļuva par tuvāko līdera Hamiltona sekotāju. Sacensību vidū (23. aplī) Rosbergs atguva nākamo pozīciju, apdzenot Sebastianu Fetelu („Red Bull") un nokļūstot jau trešajā pozīcijā.

Pēc vēl diviem apļiem Fetelam tika dota pavēle, lai palaistu garām ātrāk braucošo komandas biedru Rikjardo. Sākotnēji tas netika izpildīts, tomēr pēc pāris apļiem Rikjardo spēja tikt garām un Fetels atstāja vietu apdzīšanas manevram.


Fernando Alonso. Foto: Sutton images

34. aplī Alonso kā pirmais no līderiem devās boksos, ļaujot Rosbergam pacelties nu jau uz otro pozīciju, tomēr pēc Rosberga boksu apmeklējuma Alonso atkal otrais. Tomēr Rosbergs bija ievērojami ātrāks un ar katru apli strauji pietuvojās. 43. aplī arī sekoja vienkārša apdzīšana, kas atļāva atjaunot „Mercedes" viens-divi pozīcijas.

Pēdējo apļu lielākā intriga bija par to, vai Rikjardo izdosies noķert un apdzīt trešajā vietā braucošo Alonso. „Ferrari" pilots gan spēja uzturēt ātrumu un nosargāt savu trešo vietu, izcīnot pirmo šī gada „Ferrari" pjedestālu. Tikmēr priekšā abi „Mercedes" piloti spēja izcīnīt nu jau trešo dubultuzvaru pēc kārtas.

Ķīnas F1 lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Luiss Hamiltons, Mercedes, 56 apļi
2. Niko Rosbergs, Mercedes, +18.6 sekundes
3. Fernando Alonso, Ferrari, +25.7 sekundes
4. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +26.9 sekundes
5. Sebastians Fetels, Red Bull-Renault, +51.0 sekundes
6. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, +57.5 sekundes
7. Valterī Bottas, Williams-Mercedes, +58.1 sekundes
8. Kimi Raikonens, Ferrari, +83.9 sekundes
9. Serhio Perezs, Force India-Mercedes, +86.4 sekundes
10. Daņila Kvjats, Toro Rosso-Renault, +1 aplis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png