profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zālītis ceturtais uzvarētājs četros aizvadītajos folkreisa posmos

Go4speed 12.08.2018 - 11:19 Zālītis ceturtais uzvarētājs četros aizvadītajos folkreisa posmos
Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Folkreisa Vasaras kausa ceturtajā posmā Vecpils autotrasē uzvaru sasniedza Māris Zālītis, kļūstot par ceturto uzvarētāju sezonas četros posmos, ziņo autocross.lv. Krosa komisijas kausa izcīņas priekšpēdējā sacīkstē uzvara Raimondam Ķervijam, bet pēdējā SK Vecpils B600 posmā uzvaru sasniedza Monta Beierbaha. Kausa kopvērtējumā pirmais – Viesturs Sproģis.

Pēc šī posma seriālos, kuri vēl turpināsies, kopvērtējuma situācija saasinājusies, bet folkreisā sāk izkristalizēties galvenie sezonas uzvaras pretendenti.

Vecpils posms bija ļoti viltīga sacīkste, jo tā sākās žūstošā trasē, turpinājās gandrīz sausā trasē, bet uz finālu sēriju sacīksti piemeklēja pamatīga lietusgāze, kas izšķirošos braucienus padarīja mokošus.


Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Folkreisā Fināla pirmajā rindā stājās visi nu jau galvenie Vasaras kausa pretendenti – Māris Zālītis, Ivo Gabrāns un Kalvis Buģis. Sarežģītos pirmajos apļos viņi, kā arī Mārtiņš Spīķis, pretendēja uz augstākajām vietām, taču dubļainās cīņas uz brīdi nobloķēja Džokera apli, kā rezultātā tiesneši cīņu apturēja.

Atkārtotā startā braucēju secība galvgalī nedaudz mainījās, taču spēlētāji palika tie paši – Zālītis kontrolēja braucienu, Spīķis pēc vēl viena izcila brauciena bija otrais, bet uz pjedestāla kāpa Buģis, Gabrānu atstājot ceturtajā vietā. Mārtiņš Spīķis pēc otrās vietas teica: “Māris veica precīzu braucienu, un Vecpils dubļu cīņā nav iespējams apdzīt braucēju, kurš tik precīzi izbrauc visas iekšmalas – kā pietuvojies priekšā braucošajam, tā logi pilni ar dubļiem un jāatkāpjas.”

Gabrāns, tikmēr, bija saskumušākais no līderiem, jo ar atkārtoto finālu jutās zaudējis uzvaras iespēju: “Pirmajā finālā es biju otrais, bet man vēl bija atlicis Džokera aplis, kas man dotu izredzes uz uzvaru. Tagad paliku bez pjedestāla.”

Vadošajās pozīcijās finišu sasniedza arī Dāvis Emīls Ūdris un Jānis Gustāns.


Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Šis posms iezīmē, ka par Vasaras kausu, ja nenotiek strauji pavērsieni, galvenokārt cīnīsies Buģis (52 punkti), Zālītis (48) un Gabrāns (45). Pārējie sekotāji šajā posmā neguva tik lielu punktu skaitu, lai nonāktu tuvāk līderiem. Protams, pēdējie posmi vēl visu var mainīt, taču tendence iezīmējas par labu minētajai trijotnei.

Komandu vērtējumā posmā uzvaru guva Gabrāna un Zālīša Kavita V, kopvērtējumā nonākot vadībā, par diviem punktiem priekšā Autocross.lv Crazy Racing komandai. Junioru ieskaitē šajā posmā Kristaps Kļava izrādījās vienīgais – līdz ar to arī labākais – braucējs. Piecu Klasikas ieskaites braucēju pulkā trijniekā iekļuva Andrejs Lajevskis, ieskaites līderis Andris Andersons un vicelīderis Gatis Ģērmanis.

Krosa komisijas kausā negaidīti sacīkstē uzradās Raimonds Ķervijs, kurš, lai arī dienas laikā nebija izteikts līderis, tomēr finālā paveica lielisku darbu, gūstot uzvaru. Viņu presingoja sezonas vicelīderis Dainis Krūmiņš, taču ceļu garām dubļainajā trasē neatrada. Trešo vietu guva kopvērtējuma līderis Aivars Galbāliņš, posmā Krūmiņam zaudējot tikai divus punktus, līdz ar to saglabājot drošu – bet ne pārliecinošu – deviņu punktu pārsvaru. Abu duelis par pirmo vietu sezonā izšķirsies sezonas sarežģītākajā posmā – Čempionu krosā Brenguļos!


Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Sešiniekā iekļuva arī trešo vietu kopvērtējumā stabilizējošais Arno Upenieks, kurš fotofinišā par mata tiesu izrādījās priekšā Ģirtam Kuzmanim. Sesto vietu 14 dalībnieku konkurencē guva vienīgais Klasika braucējs Ģirts Ķilpe.

B600 bagiju klasē jau pirms starta bija skaidrs, ka sacīkste būs neprognozējama līdz pat pēdējiem metriem. Visi četri dalībnieki – Monta Beierbaha, Lauris Brikainis, Artis Grantiņš un Viesturs Sproģis bija ar praktiski vienādām izredzēm uz uzvaru gan posmā, gan arī kopvērtējumā.

Diena sākās ar Sproģa kūleni pirmajā braucienā, taču Viesturs jau trešajā kvalifikācijā bija atpakaļ uz starta.


Foto: Jānis Klāks/Jancisko Media

Finālā no starta vadībā aizbrauca Beierbaha, sekoja Sproģis, kā arī Grantiņš un Brikainis. Abi pēdējie satikās, braucot augšā tramplīna kalnā, kā rezultātā Laura bagijs ielidoja valnī un apklusa. Pēc Džokera apļa kombinācijām brauciens šķita nostabilizējies, Montai braucot pirmajai, Grantiņš bija otrais, Sproģis trešais. Šāda situācija un braucēju secība nozīmēja, ka kopvērtējumā tobrīd visiem trijiem braucošajiem sportistiem būtu pa 47 punktiem!

Un tomēr visu sev par labu sakārtoja Sproģis, apdzenot Grantiņu. Gūstot otro vietu aiz Beierbahas, viņam izdevās gūst kopvērtējuma uzvarai izšķirošo pārsvaru. Rezultātā SK Vecpils kausa izcīņā Sproģim 49 punkti, Beierbahai 47, Grantiņam 45, bet Brikainim 43 punkti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png