profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pilskalnu slidotavā uzvar Biezais, Kozlovskis un Veģeris

Go4speed 11.02.2018 - 10:29 Pilskalnu slidotavā uzvar Biezais, Kozlovskis un Veģeris
Foto: autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa ceturtajā posmā Pilskalnu autotrasē pirmo uzvaru aizraujošā finālā sasniedza Artis Biezais. LAF Krosa komisijas kausa Nacionālajā klasē uzvaru izcīnīja Jānis Kozlovskis, bet Open 4500 klasē panākums Jānim Veģerim. Posma rezultāti ietekmējuši seriālu kopvērtējumu līderpozīcijas, ziņo autocross.lv.

Folkreisa finālā uzvaras pretendenti mainījās vairākkārt, un cīņa gan apdzīšanu, gan Džokera stratēģiju dēļ ilgstoši bija neprognozējama. Taču, finālam tuvojoties beigām, kļuva skaidrs, ka ceļā uz savu pirmo uzvaru ir Artis Biezais. Artis aizvadīja aizraujošu cīņu par uzvaru ar Kalvi Buģi, kuram šogad beidzot izdevās vērā ņemama sacīkste – otrā vieta. Par trešo vietu pamatīgu cīņu aizvadīja kopvērtējuma līderis Māris Zālītis un Jānis Kļava. Zālīša cītīgie aizstāvēšanās manevri abu starpā radīja kontaktu, pēc kura Māra mašīna izspruka no trajektorijas, dodot Kļavam iespēju iegūt pjedestāla pozīciju.

Līdz ar to kopvērtējuma līdera Zālīša rezultāti pirmajos četros posmos ir divas uzvaras un divas ceturtās vietas. Māris joprojām saglabā līderpozīciju LAF Folkreisa Ziemas kausā, taču Arta Biezā uzvara saasinājusi cīņu kopvērtējumā – starp abiem divus posmus pirms seriāla beigām pieci punkti. Šie braucēji arī kļuvuši par galvenajiem Ziemas kausa uzvaras pretendentiem, jo sekotāji kopvērtējumā sāk iepalikt. Trešās vietas turētāja Anda Dreimaņa cīņa pēc mašīnas nomaiņas ir stabila, taču pozīcijas vairs nav tik augstas kā pirmajos posmos – Pilskalnos gūtā piektā vieta ir punktu zaudējums pret Zālīti un Biezo. Pirms šī posma ceturtajā un piektajā vietā bijušie Viesturs Plētiens un Sandris Vigulis savas pozīcijas saglabā, taču Pilskalnu fināls abiem bija neveiksmīgs. Plētiena braucienu sabojāja pie aizmugurējā riteņa piespiesta virsbūves aizmugure, kā rezultātā Viestura braucienu var saukt par šļūkšanu nevis braukšanu. Savukārt Vigulis – kurš pirmajā aplī “pielaboja” Plētiena mašīnas virsbūves regulējumus, izstājās pēc kontakta ar Zālīti. Jāatzīmē, ka Sandris par šo posmu saņem soda punktu – otro nedēļas laikā. Pilskalnos sesto vietu – vienu no saviem augstākajiem folkreisa rezultātiem – sasniedza Raivis Anops.

Finālā arī piedzīvota dienas skarbākā avārija. Krists Kalniņš, kurš aizvadīja otro folkreisa sacīksti pēc debijas Pilskalnu ziemā pirms gada, iekļuva masveida sadursmes epicentrā. Vietā, kur sadalās pamattrase un Džokera aplis, izveidojoties sniega joslai, sniega putekļos kāds no braucējiem sagrieza Kalniņa mašīnu, kam sekoja vairākkārtīgi triecieni pa Krista automašīnu. Kad putekļi nosēdās, kļuva skaidrs, ka no auto virsbūves nekā daudz pāri nav palicis. Par laimi, braucējam viss bija kārtībā.

Pēc sacīkstēm notika arī pirkšanas process – mierīgā gaisotnē Jānis Gustāns atpirka no Viestura Plētiena savu Brenguļos zaudēto VW Golf II. Plētiens darījumam nepretojās, apzinoties, ka ziemas sezonā kopvērtējumā cerības uz augstu vietu ir praktiski zudušas. Nojaušams, ka Viesturs koncentrēs spēkus uz VW Golf III gatavošanu krosam.

Mairis Vigulis bija vienīgais – līdz ar to labākais šī posma Juniors. Viņš gandrīz nodrošinājis uzvaru arī Ziemas kausa kopvērtējumā. Komandu cīņā pa 20 punktiem šajā posmā sasniedza Garkalne Racing un Crazy Racing. Augstāka individuālā rezultāta – Biezā uzvaras – dēļ pirmā vieta Garkalnei. Trešie – Autocross.lv Folkreisa komandas braucēji.

LAF Krosa komisijas kausā Nacionālās klases cīņas bija aizraujošas, lielā mērā kuplā dalībnieku skaita dēļ – cīņā devās 14 braucēji. Šā gada LAF Krosa komisijas kauss patīkami pārsteidz ar progresējušo dalībnieku skaitu.

Finālā gan līderpozīcijas sadalītas miermīlīgi – Jānis Kozlovskis sasniedza uzvaru, aiz sevis atstājot Juri Zembergu un Daini Krūmiņu. Par pārējām pozīcijām cīņas bija aktīvākas – aiz pjedestāla ceturtais Jānis Olle, piektais Aivars Galbāliņš, sestais pēc Arno Upenieka izslēgšanas no brauciena Viesturs Saukāns. Upenieks zaudēja pozīciju par Ģirta Kuzmaņa auto sagriešanu fināla otrajā pusē.

Līdz ar šo posmu ievērojamas pārmaiņas LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā. Sandis Džeriņš, nestartējot šajā posmā, atkritis uz trešo vietu, bet vadībā nonācis Galbāliņš. Divas uzvaras pēc kārtas sasniedzis Kozlovskis, kas uzved viņu kopvērtējuma otrajā vietā.

Open 4500 klasē dienas gaitā dominēja Jānis Veģeris, kurš uzveica lietuvieti Pauļu Šniuku visos kvalifikācijas braucienos un finālā. Lai arī šajā klasē braucēju skaits minimāls, Veģera brauciens bija baudāms no pirmā līdz pēdējam aplim.

Nākamais posms abiem seriāliem paredzēts 24. februārī Vecpils autotrasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png