profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pilskalnu ziemas krosam un folkreisam piesakās kupls dalībnieku skaits

Go4speed 09.02.2018 - 17:20 Pilskalnu ziemas krosam un folkreisam piesakās kupls dalībnieku skaits
Foto: autocross.lv

Ceturtdien noslēdzās pieteikumu termiņš pirms sestdienas Pilskalnu sacīkstes, sarūpējot 39 braucēju lielus sarakstus LAF Folkreisa Ziemas kausā un LAF Krosa komisijas kausā, ziņo autocross.lv. Gan vienā, gan otrā ieskaitē uzvarētājus prognozēt nav iespējams, bet Open 4500 klasē kā favorīts uz cīņu dosies Jānis Veģeris.

Folkreisā blīvā sezona sarūpējusi 22 dalībnieku lielu pulku. Visi līderi būs ierindā, arī tie, kuri iepriekšējā posmā pārdošanas rezultātā zaudēja savas mašīnas – Viesturs Plētiens un Jānis Gustāns.

Kopvērtējumā pirms šī posma līderi ir Māris Zālītis, Artis Biezais, Andis Dreimanis un Viesturs Plētiens. Zālītim divas uzvaras, Plētienam viena. Visi četri ir kaujas gatavībā. Jāņem vērā, ka šobrīd prognozes par ziemas turpinājumu ir ļoti atšķirīgas. Versijā, ka ziema tikai ieskrienas, pēc Pilskalniem jāseko vēl diviem posmiem – Vecpilī un Mūsā. Taču cita versija vēsta, ka šī un nākamā ir pēdējās nedēļas ar stabilu salu, kas pēdējos posmus noliktu zem jautājumu zīmes. Līdz ar to teorētiski situācija pēc sestdienas sacīkstes var izrādīties izšķirošā.

LAF Krosa komisijas kausam pirmo reizi paredzēta reāla dalīšana klasēs — Open 4500 atsevišķi no pārējiem krosa braucējiem (pēc nolikumā šī ir Nacionālā klase). Open 4500 ieskaitē cīņai gatavojas Jānis Veģeris un lietuvietis Pauļus Šniuks.

Nacionālajā klasē uz starta nebūs LAF Krosa komisijas kausa līderis Sandis Džeriņš: ''Ir vairāki apstākļi, kāpēc nestartēšu. Daļa no tiem saistīti ar mašīnu. Mans Nissan ar radzēm pārāk mokās, tehnika nav tam gatavota. Jā, kopvērtējumā esmu līderis un apzinos, ka šo pozīciju, visticamāk, zaudēšu. Taču vēl būs vasaras posmi, kuros zaudētos punktus atgūt. Šogad Krosa komisijas kauss patīkami pārsteidz ar regulāro dalībnieku skaitu un cīņa vasarā būs interesanta,” saka Sandis.

Nešaubīgi, ka Pilskalnu cīņa būs vērošanas vērta. Pavisam kopā krosa Nacionālajā klasē 15 pieteikumu ar neprognozējamu sastāvu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png