profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neprognozējamais folkreiss Vecpils posmā pulcēs visus favorītus

Go4speed 17.08.2017 - 23:50 Neprognozējamais folkreiss Vecpils posmā pulcēs visus favorītus
Foto: Uldis Dobelis

Pirms sestdien gaidāmā LAF Folkreisa Vasaras kausa priekšpēdējā posma Vecpils autotrasē sacīkstei pieteikušies 45 dalībnieki, to skaitā visi favorīti, kā arī interesanti sastāva papildinājumi, ziņo autocross.lv.

Priekšpēdējais posms arī nozīmē, ka kļūs zināms sezonas izšķirošās cīņas galvenie spēlētāji. Ja pie panākumiem sestdien tiks šā brīža līderi, viss septembrī Brenguļos atrisināsies viņu starpā. Taču, ja līderi paklups, un panākumus gūs viņu sekotāji, cīņā par uzvaru var iesaistīties arī citi braucēji.

Pašlaik vienas uzvaras vērtības robežās – 20 punktos – atrodas pieci braucēji: Miks Gabrāns (52), Viesturs Plētiens (46), Kalvis Buģis (42), Dainis Krūmiņš (39) un Renārs Ēķis (32). Interesanti, ka Ēķis pirms šīs sacīkstes no nulles gatavo jaunu auto. Tā kā Vecpilī sevis būvēto SEAT no viņa atpirka Buģis, Ēķis palika bez auto. Komanda nolēma sākt visu no sākuma, sagatavojot jaunu VW Golf III.

Kā ierasts, nav vērts šobrīd zīlēt potenciālo uzvarētāju, jo to ir ļoti sarežģīti prognozēt. Pie favorītiem jāatzīmē mājinieka Sanda Džeriņa atgriešanās sarakstā – pērn šāda atgriešanās vienā no Vecpils posmiem Džeriņam noslēdzās ar uzvaru. Šoreiz Sandis startēs ar vienu no Aigara Darmakoviča Mazda MX3 automašīnām.

Sastāvā arī četri debitanti no Jēkabpils. Latgaļu brigāde savā īpašumā ieguvusi divas līdz šim folkreisā braukušas mašīnas – Opel Astra un Ford Fiesta. Abas pieteiktas ar diviem braucējiem katra: ar Astru uz starta stāsies Arvils Bērziņš un Rūdolfs Samuls, bet ar Fiestu – Aigars Kļaviņš un Mārtiņš Dimants. Šis ir visai unikāls notikums Latvijas folkreisam, jo līdz šim, kopš 2009. gada, kad tika izveidots folkreiss, zem Latgales karoga bija startējis tikai viens braucējs – Andris Korms. Viņš cīņā devās 2014. gadā, bet dalībnieku parkā ir regulārs iemītnieks, skrūvējot Armanda Aseriņa/Armanda Pārupes Volvo automašīnas. Līdz ar Arvila, Rūdolfa, Aigara un Mārtiņa startu latgaliešu skaits folkreisā tiks četrkāršots.

Atgriežoties pie punktiem un kopvērtējuma – Mikam Gabrānam ir iespēja sakārtot kopvērtējuma uzvaru Junioru kausā. Ja Miks šajā ieskaitē uzvar, bet Dāvis Emīls Ūdris no pieteiktajiem četriem paliek pēdējais, Gabrāns kļūst neaizsniedzams.

Klasika kausā intriga pārcelsies uz pēdējo posmu, jo Kasparam Zuģickim tuvākie sekotāji Ģirts Ķilpe un Andrejs Lajevskis ir pārāk tuvu, lai Kaspars sakārtotu kopvērtējuma uzvaru priekšlaicīgi.

Pavisam neskaidra situācija komandu ieskaitē, jo starp līderi Crazy Racing un sekotāju Kavita V ir tikai divi punkti, bet klusiņām piezagusies arī Autocross.lv Folkreisa komanda, kura no līderes atpaliek par 14 punktiem, bet vienā posmā maksimums iegūstamo punktu ir 37.

Krosa klasē līdz pieteikumu termiņa beigām pieteikti tikai divi dalībnieki, taču šobrīd notiek pārrunas par vēl vairāku braucēju piesaisti. Arno Upeniekam un Jānim Veģerim jau piekritis nākt talkā Juris Mesters.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png