profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valmierā ātrākais Vecgailis, Starka mehāniķi paveic brīnumu

Mārtiņš Jankovskis 19.02.2012 - 19:39 Valmierā ātrākais Vecgailis, Starka mehāniķi paveic brīnumu
Visiem pa priekšu - Artūrs Vecgailis, Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē, tika aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas ceturtais posms. Uz starta izgāja 31 folkreisists un seši autokrosisti. Kamēr Rīgā šodien visu dienu spēcīgi sniga, tikmēr Valmierā sniga minimāli.
 
Kā atzina Viesturs Saukāns, tad sacensības, kā jau tas tika sākumā prognozēts, bija gana interesantas un aizraujošas, taču, protams, neiztika arī ar nelieliem incidentiem. Posma beigās pie uzvaras tika viens no iepriekšējo sezonu līderiem Artūrs Vecgailis, kurš sacensībām pieteicās tikai piektdienas vakarā. Otrajā vietā ierindojās Rūdolfs Bogens, bet trešais - Vecpils posma uzvarētājs Mārtiņš Starks. Ceturto vietu absolūti, bet pirmo junioru klasē izcīnīja Renārs Ēķis, bet piektais palika Ritvars Kārkliņš.

Jāatzīmē, ka Starks pirmajā braucienā, izvairoties no viena sportista, lielā ātrumā ieskrēja betona apmalē, tādējādi spēcīgi sasitot mašīnas kreisās puses piekari. Lai arī likās, ka Starkam sacensības būs beigušās, tā nedomāja ne sportists, ne viņa mehāniķi, kuri diezgan īsā laikā spēja salabot mašīnu, kas Starkam ļāva iziet uz starta jau nākamajā braucienā. 


Mārtiņš Starks pēc avārijas. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Protams, neiztika arī bez avārijām. Viens no sportistiem, kurš uzmeta kūleni, bija Jānis Kļava, taču vēlāk sportists spēja turpināt sacensības. Arī šajā posmā, tāpat kā pirmajā, neviena automašīna netika pārdota.


Bez kūleņiem folkreisā neiztikt. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Autokrosa ieskaitē pirmais Andis Kļava, otrais Jānis Dreimanis, bet trešajā vietā, sīvi cīnoties ar vairākām automašīnām, ierindojās Liene Ozoliņa. Diemžēl finālā uz starta neizgāja Artūrs Bāriņš, kurš kvalifikācijā izskatījās ļoti labi.

Valmieras posma rezultāti:
1. Artūrs Vecgailis VW Golf II
2. Rūdolfs Bogens VW Golf II
3. Mārtiņš Starks VW Golf III
4. Renārs Ēķis Opel Astra
5. Ritvars Kārkliņš
VAZ 2108

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas kalendārs:
1. posms: 7. janvāris, Rauna, Raunas Bruģakmens trase. ATCELTS
2. posms: 21. janvāris, Vecpils, Vecpils autotrase. NOSLĒDZIES
3. posms: 4. februāris, Bauska, SK Mūsa. ATCELTS
4. posms: 19. februāris, Valmiera, Brenguļu autotrase NOSLĒDZIES
5. posms: 3. marts, Pope, Popes autotrase

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png