profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs, M.Neikšāns un Berķis demonstrē atzīstamu sniegumu sacīkstēs Mūsā

Go4speed 25.02.2017 - 21:05 Strokšs, M.Neikšāns un Berķis demonstrē atzīstamu sniegumu sacīkstēs Mūsā
Foto: Lazar Kan

Avārijām pārpilnajā LAF Folkreisa Ziemas kausa 4. posmā uzvaru izcīnīja Edvīns Vansovičs, aiz sevis atstājot Māri Zālīti un Viesturu Plētienu. Kā ziņo autocross.lv, tad sacīkste bija drāmu pilna – daudz avāriju un iznīcinātu mašīnu, turklāt posms ieviesa izcilu intrigu kopvērtējumā. LAF Krosa komisijas kausa cīņas mazāk dramatiskas, taču ar interesantām cīņām. Uzvara Jānim Veģerim, aiz viņa lietuvietis Egidijs Kirdeiķis un Kristaps Grunte. Klasika klases finālā uzvara Raimondam Strokšam.

Folkreisa avāriju parāde bija smaga – gan tehnikai, gan pāris epizodēs arī sportistiem. Mediķu uzraudzībā nonāca gan kopvērtējuma līderis Ivo Gabrāns, gan jaunākais folkreisa braucējs Adrians Pūga. Par laimi, gan viņiem, gan pārējiem ar veselību viss kārtībā. Avārijas radīja nelielais atkusnis, kas iestājās dienas vidū. Trases seguma virskārtu pārklāja ūdens, kā rezultātā novirzīšanās no konkrētas trajektorijas nozīmēja kontroles zudumu un leģendāro Mūsas betonu taranēšanu.

Finālā Vansovičs pārliecinoši uzvarēja startā un līdz pat finišam viņa uzvara nebija apdraudēta. Edvīns guva savu otro uzvaru folkreisā, kas, ņemot vērā viņa meistarīgo un folkreisam atbilstošo braukšanas stilu, bija jāgaida pārāk ilgi – vairākus gadus. Pēc fināla starta peripetijām otrajā vietā nonāca Māris Zālītis, bet trešo vietu izrāva Viesturs Plētiens. Pjedestāls veiksmes pilns, jo Plētiena mašīnai pēdējā apļa vidū piedzīvots ātrumkārbas defekts, izraujot caurumu kārbas korpusā.


Foto: Lazar Kan

Izcilu sniegumu demonstrēja Mūsa Raceland piesaistītie autosporta speciālisti. Finālā uzreiz iekļuva Raimonds Strokšs, Māris Neikšāns un Kaspars Bumbiers, bet ar pusfināla palīdzību viņiem pievienojās arī Jānis Berķis. Fināla finišā Māris apspēlēja Strokšu cīņā par ceturto vietu. Sekoja Andis Dreimanis, Berķis, Bumbiers. Diemžēl avāriju dēļ izstājās Raivis un Artis Biezie, Dainis Krūmiņš un Kalvis Buģis.

Posms ienesa drāmu kopvērtējumā. Vienā no kvalifikācijas braucieniem Ivo Gabrāns pēc neveiksmīga starta centās atgūt pozīcijas, kas beidzās ar frontālu triecienu betona apmalē pirms pirmā tramplīna. Šķita, ka viņa Opel Astra neglābjami iznīcināta, bet pašam jādodas mediķu aprūpē. Taču komanda paveica atzīstamu darbu, nogādājot Ivo pusfināla startā. Tiesa, kopvērtējuma līderis bija bezspēcīgs ātrumkārbas problēmu dēļ, netiekot finālā.

Finālā netika arī kopvērtējuma trešās vietas turētājs Emīls Baltaiskalns – cīņa beidzās pusfinālā. Savukārt kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Artis Biezais finālā avarēja, negūstot tik daudz punktu, cik būtu velējies. Rezultātā Baltaiskalns aizslīd uz kopvērtējuma piekto vietu (41 punkts). Gabrānam un Biezajam vienāds punktu skaits (pa 49), seko Zālītis (46) un Plētiens (45). Gabrāna un Biezā gadījumā līderis ir Ivo, iepriekšējā posma uzvaras dēļ. Galvenā intriga paliek – vai laika apstākļi ļaus aizvadīt pēdējo, īpaši izšķirošo posmu Smiltenē!?

Krosa klasē Jānis Veģeris bija ātrs visas dienas garumā, lai gan nedominēja tik pārliecinoši kā iepriekšējā posmā Pilskalnos. Fināls gan Jānim pārliecinošs – bez iespējām citiem viņu apdraudēt. Visa fināla garumā dueli par otro vietu aizvadīja Kirdeiķis un Jānis Kozlovskis. Taču Jāņa mašīnai jau brauciena vidū parādījās liesmas zem aizmugurē bāzētās motortelpas, kas noslēdzās ar ātruma zudumu pēdējos metros pirms finiša. Kozlovskis finišu sasniedza, taču garām paspēja aizsprukt Grunte un Juris Zembergs. Sešiniekā arī Andis Kļava, sekoja Viesturs Valters, izstājās Armands Plūme, finālā nestartēja Arno Upenieks, Māris Lapšāns, Ģirts Kuzmanis un Kaspars Zuģickis, kurš kapitulēja jau treniņos sajūga defekta dēļ.

Folkreisa Klasikas finālā pusi brauciena cīņu par pirmo vietu aizvadīja Strokšs un Oļegs Malorodovs. Taču Oļegs pirms otrā tramplīna izslīdēja un trāpīja betonā, paliekot ceturtais. Strokšam uzvara, sekoja Neikšāns un Berķis.

Folkreisa Junioru kausā uzvara Adrianam Pūgam, kurš sūta visiem sveicienus no slimnīcas, kurā atzīts par veselu, un pasakās visiem, kuri juta līdzi. Komandu vērtējumā uzvara posmā Streamline Racing vienībai (Vansovičs, A.Biezais, Mārtiņš Starks). Abos vērtējumos drāma kopvērtējumā. Junioru ieskaitē cīņā par līderpozīciju Dāvim Emīlam Ūdrim 54 punkti, Mairim Vigulim – 52. Komandām Kavita V vienībai (Zālītis, Gabrāns, Jānis Kļava, Sandris Vigulis) 95 punkti, Streamline Racing – 94.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png