profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Vecpilī sākas LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņa

Go4speed 13.01.2017 - 00:44 Sestdien Vecpilī sākas LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņa
Publicitātes foto

Kā portālu Go4speed informā Viesturs Saukāns, LAF Preses dienesta vadītājs, sestdien, 14. janvārī pl.10:30 sāksies LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa pirmais posms. Folkreisā cīņā par gada pirmo uzvaru dosies gandrīz trīs desmiti dalībnieku.

Līdzjutēju iemīļotajā disciplīnā šoziem paredzēti pieci posmi – Vecpils cīņai sekos nakts sacīkste Brenguļu autotrasē pie Valmieras, kā arī posms Jēkabpils puses Kalna pagasta trasē, leģendārajā Mūsas trasē pie Bauskas un Smiltenes Tepera trasē.

Pirmajam posmam pagaidām pieteikušies 28 dalībnieki, taču gaidāmi arī papildinājumi.

Galvenos favorītus folkreisā joprojām grūti noteikt, jo uzvaras pretendentu allaž ir daudz. Atskatoties uz 2016. gada Ziemas kausa rezultātiem, favorītu statusā nonāk pērnais sezonas uzvarētājs Renārs Ēķis, Mārtiņš Spīķis, Emīls Baltaiskalns, pērnā Vasaras kausa uzvarētājs Viesturs Plētiens un Matīss Pelēnis. Tomēr ir vēl vairāki uzvaras guvuši sportisti, kuri var cīnīties par panākumiem, titulētie Mārtiņš Starks un Ivo Gabrāns.

LAF Krosa komisijas autokrosa kausā uz starta stāsies automašīnas ar sporta radzēm. Lielo ātrumu cīņās galvenie favorīti solās būt Jānis Veģeris, Juris Spīķis, Andis Kļava un Edijs Ošs.

Vecpils autotrase atrodas Rīgas-Liepājas šosejas 162. kilometrā. Sacensības sarežģītajā trasē skatītājiem sāksies pl.10:30.

Folkreisa pamatnoteikumi nemainās – tautas sports ar zemām izmaksām, ko kontrolē ar obligātu mašīnu pārdošanu par 950 eiro, ja tai ir pircējs. Tas nozīmē, ka jebkurš – konkurents, skatītājs – var iegādāties jebkuru sacensībās startējošo auto par 950 eiro. Mašīnas īpašnieks nedrīkst atteikties no šī darījuma, pretējā gadījumā draud diskvalifikācija un soda sankcijas. Šāds nosacījums liek mašīnu būvētājiem un braucējiem ievērojami apdomāt ieguldījumus tehnikas būvniecībā. Tā rezultātā mašīnas saglabā savu tehnisko vienkāršību, pieejamību, konkurences līdzvērtību, kā arī veicina tehnisko radošumu, inženieriem cenšoties uzbūvēt lētus, taču efektīvus risinājumus cīņām par uzvaru. Turklāt potenciālajiem dalībniekiem šis ir vienkāršs un ātrs veids, kā ienākt autosportā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png