profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valters Frīdenbergs mikrofonu nomaina pret automašīnu

Mārtiņš Jankovskis 20.01.2012 - 11:40 Valters Frīdenbergs mikrofonu nomaina pret automašīnu

Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sestdien, 21. janvārī, tiks dots starts LAF Folkreisa Ziemas kausa otrajam (pirmais tika atcelts) posmam, kurā debitēs dziedātājs Valters Frīdenbergs.

Šīs dziedātājam, kurš brauks ar ''Opel Astra'' automašīnu, būs pirmās sacīkstes šajā sporta veidā, taču viņa mērķis nav tikai piedalīties, bet gan tiekties pēc augstākā iespējamā rezultāta. ''Man vienmēr ir patikušas automašīnas un autosports, šo to esmu izmēģinājis uz asfalta seguma," saka Valters Frīdenbergs. „Gaidāmā pieredze folkreisā būs kaut kas pavisam jauns, tomēr ļoti, ļoti vilinošs! Jau piektdien centīšos aizvadīt treniņus, lai saprastu ziemas un folkreisa tehnikas specifiku. Lai gan esmu iesācējs šajā sporta veidā, neesmu plānojis vizināties pēdējā vietā - vēlos sāns pie sāna pacīnīties ar folkreisa speciālistiem!" Sacensību sākums paredzēts pl.10:30, bet finālbraucieni - ap 15:00.

Atgādināsim, ka sezonas sākumā bija paredzēti pieci ziemas kausa posmi, taču viens (Raunā) tika atcelts. Šobrīd zināms, ka Vecpils posms notiks, bet par pārējiem posmiem ziņu nav, jo viss būs atkarīgs no laikapstākļiem.

Šobrīd nav zināms, cik precīzi dalībnieku izies uz starta, taču šobrīd pieteikušies 30 dalībnieki. Aplūkojot sarakstu, var redzēt, ka pieteikušies gandrīz visi spēcīgākie dalībnieki - kaujas gatavībā būs arī Vasaras kausa pirmo divu vietu īpašnieki - Renārs Ēķis un Raivis Riekstiņš. Līdzās folkreisam būs arī krosa klase, kurā šobrīd dalību apstiprinājuši astoņi sportisti, no kuriem trīs sportisti brauks ar smagajiem. Kā portālam atzina LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns, tad viņam prieks, ka Riekstiņš nolēmis startēt arī ziemā.

''Lielu pārsteigumu starta sarakstā nav, taču prieks, ka uz starta izies Raivis Riekstiņš, kurš sākotnēji bija atzinis, ka ziemas posmus, visticamāk, nebrauks. Uz starta redzēsim arī Ēķi, kurš, tāpat kā Jānis Nikels, šogad plānojot startēt autokrosā. Būs arī jauni sportisti. No pārsteigumiem nav tā, ka Baraks Obamba būtu pieteicies (smejas).''

Jautāts par izmaiņām 2012. gada folkreisa nolikumā, Saukāns turpina: ''Izmaiņas ir ļoti minimālas. Tehniskajā nolikumā galvenā izmaiņa ir tāda, ka mašīnām vadītāju puses sānu logam jābūt aprīkotām ar drošības sietu (Pagājušajā gadā Bauskā pēc vienas ekipāžas vairākiem kūleņiem atkārtojumā varēja redzēt, ka roka ir izkārusies ārā pa logu). Tāpat vēl šofera sānu logam jābūt aplīmētam ar līmplēvi, lai sportists avārijas gadījumā nesagrieztos un lai salonā nesabirtu stikli."

2012. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa, ziemas autokrosa kalendārs:
1. posms: 7. janvāris, Rauna, Raunas Bruģakmens trase. ATCELTS
2. posms: 21. janvāris, Vecpils, Vecpils autotrase
3. posms: 4. februāris, Bauska, SK Mūsa
4. posms: 19. februāris, Valmiera, Brenguļu autotrase
5. posms: 3. marts, Pope, Popes autotrase

Pagājušā (2011) gada Ziemas kausa kopvērtējums:

1. Jānis Nikels VW Golf I 68
2. Lauris Vidžis
VW Golf II
59
3.
Agris Bahmanis
Mazda MX3
56
4. Dāvis Tobiass
Opel Kadett
56
5. Raimonds Bergmanis
Mazda 323
49
6. Sandis Džeriņš
Opel Kadett
47
7. Rihards Dainis
VW Golf II
44
8.
Renārs Ēķis
Opel Astra
41

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png