profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Riekstiņš: nākamajā posmā ar „Mazdu” vairs nebraukšu

Go4speed 22.06.2011 - 21:23 Riekstiņš: nākamajā posmā ar „Mazdu” vairs nebraukšu
Gints Bērziņš/Go4speed


Raivis Riekstiņš, kurš pēc aizvadītajiem diviem LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas posmiem kopvērtējumā ir līderis, uz trešo posmu gatavo jaunu automašīnu.

Pēc pirmā posma, kurā ātrākais bija Riekstiņš, sportists bija spiests šķirties no savas „Mazda MX3" automašīnas. Tas viņam netraucēja iegādāties citu „Mazda MX3" spēkratu, ar kuru arī otrajā posmā tika izcīnīta uzvara. Taču arī pēc šī posma, kurš notika sporta kompleksā 333, sportists uz mājām bija spiests doties ar kājām...

Lai uzzinātu, kur slēpjas Riekstiņa panākuma atslēga un ar ko sportists plāno braukt otrajā posmā, portāls „Go4speed" sazinājās ar viņu. „Nobraucu vienu gadu, nāca saprašana un tagad ir rezultāti," iesāk Raivis Riekstiņš. „Sākumā daudz mācījos gan braukšanas ziņā, gan strādājot ar tehniku, taču tagad redzams, ka šīs divas uzvaras ir mana darba augļi. Taču pieredze arī rāda, ka bez ātras un labas mašīnas tikai uzvarēt nevar - ir jāmāk arī braukt," viņš turpina.

Jautājot par pārdotajām mašīnām, Raivis atzīst, ka par to ļoti nepārdzīvojot. „Kā ir, tā ir. Tagad gatavošu nākošo. Mani interesē tas būvniecības process - patīk eksperimentēt. Jāsaka, ka otrā mašīna, ar kuru uzvarēju, nemaz nebija pabeigta līdz galam, jo bija vēl dažas domas, ko vajadzēja uzlabot. Arī veiksme tajā posmā stāvēja klāt, bez kuras, kā jebkurā sporta veidā, iztikt nevar. Daudz ko izsaka arī pieredze. Pagājušajā gadā man bija viena uzvara, bet šogad jau divas. Jāsecina, ka diemžēl arī spēcīgi pretinieki kaut kur pazuduši," noteic autosportists.

Uz jautājumu, vai nav kaut kas tāds, ko varētu automašīnai radikāli pamainīt, lai citi to negribētu pirkt, sportists turpina: „Tad mašīna jāpērk Anglijā. Tas būtu vienkāršākais - stūre otrā pusē un tas daudziem būtu diezgan sarežģīti un neparocīgi. Tas varbūt viņus atturētu no pirkšanas kārdinājuma."

Beigās uz jautājumu, vai nav pienācis laiks uzbūvēt kādu citu mašīnu, sportists portālam smejoties saka: „Ir, ir laiks (smejas). „Mazda" tā nebūs, to uzreiz varu pateikt. Lai tas paliek intrigai. Un arī „Golf" tas nebūs (veselīgi smiekli)."

Nākamais folkreiss posms tiks aizvadīts 26. jūnijā Bauskā, sporta kompleksā „Mūsa".

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png