profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar dalībnieku rekordu startē folkreisa vasaras sezona; uz starta vēl neredzēti auto

Go4speed 12.05.2016 - 11:23 Ar dalībnieku rekordu startē folkreisa vasaras sezona; uz starta vēl neredzēti auto
Foto: Emīls Vanags

Sestdien, 14. maijā pl.11:00 Valmierā, Brenguļu autotrasē, startēs LAF Folkreisa Vasaras kauss. Sezonas pirmajai sacīkstei cīņā par vienīgo uzvaru pieteikušies 48 dalībnieki, kas ir jauns atraktīvā tautas autosporta veida rekords, portālam Go4speed ziņo LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Tāpat turpināsies arī ziemā iesāktā LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņa.

Jaunā folkreisa sezona sākusies ar ievērojamu dalībnieku skaita kāpumu. Līdzšinējais viena posma dalībnieku rekords bija 43 braucēji, Brenguļu posmam – 48 pieteikumi. Turklāt sezonas sākums sarūpējis arī pārsteidzošus tehniskos risinājumus: trasē tiks izvests gan Volvo S60, gan Mercedes Benz C230, gan Toyota MR2. Pēdējo pilotēs Jānis Gustāns, kurš vēl nav startējis folkreisā. Taču debitants var izrādīties ciets rieksts līdzšinējiem folkreisa līderiem. Jāņa savulaik Latvijas ziemas autosprinta čempionātā gūtie panākumi, kā arī specifiskā automašīna (motors aiz vadītāja) var būt uzvarai gatavs savienojums.

Favorītus prognozēt sarežģīti. Viens no galvenajiem uzvaras pretendentiem būs pērnā gada Vasaras kausa un šī gada Ziemas kausa otrās vietas ieguvējs Mārtiņš Spīķis. Tāpat kaujai gatavojas Ziemas kausa uzvarētājs Renārs Ēķis. Tomēr, ja ziemas sezona liek domāt, ka abi ir galvenie favorīti, vasaras apstākļos spēku samēri var ievērojami izmainīties. Ja līderiem laiks mainīties, tad šobrīd nav prognozējams, kuri braucēji varētu ieņemt līderu vietas.

Sacīkstē vēl bez Gustāna būs pieci debitanti – Māris Lūkins, Juris Mesters, Kaspars Zuģickis, Artis Pudovs un Ģirts Zelmenis. Viņiem šīs būs pamatīgas ugunskristības, jo konkurence pamatīga. Junioru kausā pieci dalībnieki: Autocross.lv Juniors komandas braucēji Matīss Pelēnis, Adrians Pūga un Mairis Vigulis, kā arī Dāvis Emīls Ūdris un Miks Gabrāns. Komandu kausā šobrīd pieteiktas deviņas komandas.

LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņā šis formāli būs astotais posms. Tiesa, ziemas sezonā sāktajā seriālā laika apstākļu dēļ varēja notikt tikai četras sacīkstes. Pirms šī posma kopvērtējuma līderis ir Edijs Ošs, kuram seko Juris Zembergs un Aivars Galbāliņš. Taču intriģējoši, ka Ošs nav pieteicies cīņai. Divi varianti – vai līderis to veiks ar kavējumu, vai nu Edijs upurējis seriāla līderpozīciju, par pamatu vasaras sezonas plānos izvirzot Latvijas autokrosa čempionātu un dažāda ranga rallijkrosa seriālus. Šī, līdz ar to, ir laba iespēja sekotājiem. Vicelīderis Juris Zembergs trasē pirmo reizi vedīs VW Golf III automašīnu.

LAF Krosa komisijas kausā ar pilnpiedziņas Audi Coupe debitēs Jānis Veģeris. Pilnpiedziņas auto liek domāt par favorīta statusu, taču jautājums, vai krosa līdzšinējo līderu uzveikšanai pietiks pieredzes un meistarības? Posmā favorīti krosa klasē var izrādīties Latvijas autokrosa čempionāta braucēji Mārtiņš Starks, Jānis Lideris un Pēteris Āboliņš, kuri nav kopvērtējuma līderpozīciju dalītāji, taču ir ļoti ātri savās čempionāta klasēs.

Sportiskās intrigas sestdienas sacīkstē netrūks.

Folkreisa dalībnieku sastāvs ŠEIT, bet Autokrosa dalībnieku sastāvs ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png