profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ko Tu zini par folkreisu? I daļa

Go4speed 06.05.2011 - 20:40 Ko Tu zini par folkreisu? I daļa
Aigars Tīdmanis/Go4speed


Jau šajā nedēļas nogalē Valmierā, Zilākalna autotrasē, tiks dots starta šāviens LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņai. 

Kas ir folkreiss?

Jebkurš autosporta veids ir dārgs, taču folkreisa būtība- nopietns autosports ar izcili zemām izmaksām. Lai uzvarētu jebkurā autosporta disciplīnā, sportists tehnikā var ieguldīt kaut miljonu, taču folkreisa sacīkstēs ir viens būtisks "bet". Ja folkreisa sacensībās mašīnai sacīkstes laikā pieteiksies kāds pircējs, reglamentēti mašīnu tirdzniecības noteikumi paredzēs, ka tā jāpārdod par fiksētu summu - Latvijas gadījumā 950 eiro. 

Kalendārs

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņā par uzvarētāju tika kronēts Jānis Nikels. Tagad laiks LAF Folkreisa vasaras kausa izcīņas pirmajam posmam, uz kuru kopā pieteikušies 28 sportisti. Pavisam kopā vasaras kausa izcīņā būs 11 posmi, no kuriem pieci (Valmiera, Ropaži, Vecpils, Jēkabpils un Bauska) tiks vērtēti valsts centrālā seriāla ieskaitē - Vasaras kausā. Tāpat paralēli notiks arī LAF Folkreisa Vidzemes, Zemgales, Latgales un Kurzemeskauss. 

Klases

Kopā folkreisā ir viena klase, kurā var braukt visas automašīnas, izņemot pilnpiedziņas un tādas, kuras aprīkotas ar turbīnu. Atsevišķi ir izdalīti juniori (junioru klase). Šajā klasē var braukt līdz 21 gadam ieskaitot. 

Sacensību norise

Sacensību kārtība ir tāda, ka vispirms seko reģistrēšanās, bet pēc tam seko brīvie treniņbraucieni. Ja uz sacīkstēm atbrauc, piemēram, 30 dalībnieki, tad notiek izloze (trīs grupas pa desmit braucējiem katrā). Tad seko trīs kvalifikācijas braucieni (četri apļi katrā braucienā). Ja, piemēram, sportists visos trijos braucienos uzvar, tu viņš tiek pie 30 punktiem. Pēc trijiem kvalifikācijas braucieniem tiek saskaitīti visu braucēju rezultāti, pēc kuriem 12 lēnākie startē C finālā (pieci apļi). Divi ātrākie šajā C finālā pēc tam nokļūst B finālā (pieci apļi), savukārt, divi ātrākie B fināla braucēji pēc tam dodas uz A finālu (septiņi apļi), kur arī cīnās par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā.

Tātad visi tie, kuri svētdien nolēmuši apmeklēt folkreisa sacensības, droši var doties uz Zilākalna autotrasi pie Valmieras. Ieeja svētdienas pasākumā bez maksas!

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas rezultāti:

 

1

Jānis Nikels

Strenči

VW Golf I

68

2

Lauris Vidžis

Jelgava

VW Golf II

59

3

Agris Bahmanis

Rīga

Mazda MX3

56

4

Dāvis Tobiass

Ķeipene

Opel Kadett

56

5

Raimonds Bergmanis

Ķekava

Mazda 323

49

6

Sandis Džeriņš

Vecpils

Opel Kadett

47

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png