profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizkraukles folkreiss noslēdzas ar pamatīgu negaisu, dubļiem un plūdiem

Go4speed 07.09.2015 - 11:58 Aizkraukles folkreiss noslēdzas ar pamatīgu negaisu, dubļiem un plūdiem
Foto: Go4speed

Sestdien Aizkraukles autotrasē aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa un LAF Krosa komisijas kausa priekšpēdējais posms, kā arī Latvijas Bērnu čempionāta Mini bagiju klasei pēdējā sacīkste. Uzvaras šajā posmā izcīnīja Edijs Sloka, Juris Zembergs un Krišs Miķelis Aploks. Sacīksti ievērojami ietekmēja laika apstākļi – cīņā sākās izmirkušā, gandrīz neizbraucamā trasē, un beidzās ar pamatīgu negaisu un plūdiem finālos.

Kā ziņo autocross.lv, tad folkreisā šogad jau otrreiz kritis dalībnieku skaita rekords – cīņā piedalījās 43 sportisti, par vienu dalībnieku pārspējot pirmā posma rekordu.

Vispārliecinošāko sniegumu mainīgajā trasē dienas gaitā demonstrēja Edijs Sloka. Uzvaras visos kvalifikācijas braucienos un pārliecinoša līderpozīcija no starta līdz finišam finālā. Līdz ar kopvērtējuma līdera Mārtiņa Spīķa un citu galveno konkurentu – Edvīna Vansoviča un Jāņa Āboliņa – neveiksmēm, Edijs kļuvis par sezonas līderi, pirms pēdējā posma Spīķi pārspējot par 11 punktiem. Tas nozīmē, ka, ja Mārtiņš Brenguļos sasniegs uzvaru, Slokam vienalga pietiks ar astoto vietu, lai sasniegtu kopvērtējuma uzvaru. Sloka piecos posmos guvis trīs uzvaras. Sīvā cīņā otro vietu izrāva Matīss Šadris, pārspējot sacīkstēs pēc gada pārtraukuma startējušo Jāni Orbidānu.

Aizkraukles posms saasina cīņu par sezonas trešo vietu. Ja Sloka (67) un Spīķis (56) līderpozīcijās nu jau šķiet droši, tad par trešo pozīciju spēkosies Vansovičs (50), Šadris (44), Andrejs Lajevskis (44) un Jānis Āboliņš (43).

Spīķis izstājās pusfināla pirmajā aplī, Āboliņš tehnisku problēmu dēļ nevarēja startēt pusfinālā, bet Vansovičs izstājās fināla sākumā. Tikmēr Lajevskis, par mata tiesu iekļuva finālā, finišu dubļu ellē sasniedza piektajā vietā.

Par posma labāko junioru kļuva Matīss Pelēnis, kas ļauj saglabāt intrigu cīņā par uzvaru kopvērtējumā starp viņu un Mārtiņu Spīķi. Komandu vērtējumā labākā izrādījās Autocross.lv Folkreisa komanda, kuras visi trīs braucēji – Viesturs Plētiens, Renārs Ēķis un „uz maiņu laukumā izgājušais” Ritvars Kārkliņš iekļuva finālā.

LAF Krosa komisijas kausa 11. posmā kvalifikācijā pirmo starta rindu iekaroja Andis Kļava, Kaspars Zuģickis un Juris Zembergs. Starts finālā vislabāk padevās Zembergam, kurš veica perfektu braucienu, sasniedzot pirmo uzvaru LAF Krosa komisijas kausā. Apdomīgu braucienu finālā aizvadīja Kļava, finišējot otrais, ar ko pilnībā pietika uzvarai LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā. Viņš ir pirmais Latvijas krosa braucējs, kurš šo panākumu guvis divreiz.

Cīņa par trešo vietu Aizkrauklē izvērtās dramatiska, un tas atstāja sekas arī sezonas kopvērtējumā. Sīvā cīņā Raimonds Lastmanis aiz sevis atstāja Raivi Grigoroviču, kas nozīmē, ka Raimonds pirms pēdējā posma ir par vienu punktu priekšā Raivim kopvērtējumā cīņā par otro vietu. Brenguļos būs, ko dalīt arī krosa ieskaitē!

Mini bagiju Latvijas čempionāta pēdējā posmā atkal turpinājās Kriša Miķeļa Aploka duelis ar Normantu Lepši. Šoreiz gan Krišs izrādījās pārliecinoši spēcīgāks par lietuvieti, ar uzvaru nodrošinot Latvijas Bērnu čempiona titulu arī visā sezonā. Pēdējā posmā Lepšis otrais, Monta Henilāne trešā. Tieši šādi noslēdzas ar čempionāta kopvērtējuma cīņas: Aploks – čempions, Lepšis – vicečempions, bet Henilānei debijas sezonā – bronza.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png