profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizkraukles sacīkstēs uz starta izies 'pirmā īstā' Latvijas folkreisa mašīna

Go4speed 13.02.2015 - 12:57 Aizkraukles sacīkstēs uz starta izies 'pirmā īstā' Latvijas folkreisa mašīna
Publicitātes foto

Sestdien, 14. februārī pl.11:00 Aizkraukles autotrasē norisināsies LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa piektais posms. Folkreisam šī būs ziemas seriāla priekšpēdējā sacīkste, tāpēc tā būs izšķiroša šā brīža kopvērtējuma līderiem – iespējams gan palielināt pārsvaru un nonākt drošībā pirms pēdējā posma, vai zaudēt cīņu un pielaist sekotājus bīstami tuvu.

Pēc četriem posmiem (laika apstākļu dēļ aizvadīti trīs – Brenguļos, Upesciemā un Vecpilī) LAF Folkreisa Ziemas kausa līderpozīcijā atrodas Ivo Gabrāns (Sigulda, Kavita V), kuram izdevās gūt uzvaru dramatiski dubļainajā Brenguļu sacīkstē. Viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju Ermīnu Vācieti (Garkalne, Štīm Rally Team) ir trīs punkti (par uzvaru posmā var gūt 20). Abi šie braucēji ir favorīti sezonas kopvērtējumā, favorītu pulkā viņi būs arī Aizkraukles cīņā. Taču interesanta nianse: pēc rudenīgā posma decembrī, kad valdīja dubļi nevis sals un ledus, Gabrāns bija neapturams, taču ziemīgajos posmos Upesciemā un Vecpilī iespētas tikai piektā un septītā vieta. Vācietis bijis spēcīgs visos posmos, Brenguļos un Upesciemā kāpjot uz pjedestāla, bet Vecpilī finālā bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ.

Trešais kopvērtējumā ir Sandis Baltaiskalns (Aizpute), kurš guva pārsteidzošu uzvaru Vecpilī. Viņš Gabrānam zaudē 11 punktus, kas nozīmē, ka sestdienas posms viņam un arī citiem sekotājiem ir pēdējā iespēja saglabāt izredzes uz kopvērtējuma līderpozīcijas sasniegšanu.


Publicitātes foto

Sacīkstē, kurai pieteikti 27 dalībnieki, uzvaras pretendentu gan ir vairāki - bez minētās trijotnes favorītu statusā arī Ritvars Kārkliņš (Cēsis), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), Mārtiņš Spīķis (Rīga, MS Racing), Dāvis Tobiass (Ķeipene, Štīm Rally Team) un, iespējams, citi.

Aizkrauklē arī interesanta debija – ar aizmugures piedziņas Volvo 940 folkreisā debitēs bijušais Latvijas autokrosa čempions un NEZ rallijkrosa dalībnieks Andrejs Lajevskis. Izvēlētais auto būs gluži tāds pats, kādi tiek izmantoti folkreisa dzimtajā reģionā Skandināvijā, tāpēc līdzjutēji Lajevska auto nokristījuši par „pirmo īsto” Latvijas folkreisa mašīnu.

LAF Krosa komisijas kausā autokrosa klasei vēl kopvērtējuma aprēķini pāragri, jo šis seriāls apvieno gan ziemas, gan vasaras sacīkstes. Aizkraukles posms būs tikai piektais no 12 paredzētajām sacīkstēm.

Sestdien uz starta visi kopvērtējuma līderi – Andis Kļava (Lapmežciems), kā arī viņa sekotāji seriāla vadībā Raivis Grigorovičs (Lielvārde) ar Audi Quattro, Raimonds Lastmanis (Lielvārde) un Jānis Kozlovskis (Ogre).
Interesanti, ka gan folkreisā, gan autokrosā aizvadītajās trīs cīņās bijuši trīs dažādi uzvarētāji. Folkreisā uzvaras guva Gabrāns, Edvīns Vansovičs (Rīga) un Baltaiskalns, savukārt krosā triumfējuši Ints Jeršovs (Rīga), Kozlovskis un Grigorovičs.

Aizkraukles autotrase atrodama netālu no pilsētas, sasniedzot Sēreni (tālāk pēc norādēm). Trasē šobrīd, par spīti atkušņiem, valda ledus, bet atsevišķās apļa vietās parādījusies grunts. Skatītājiem interesantāk, jo sportistiem sarežģītāk!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png